Xiaomi pregătește nu mai puțin de trei alternative iPad Pro/Galaxy Tab S7

05.05.2021
Xiaomi pregătește nu mai puțin de trei alternative iPad Pro/Galaxy Tab S7

Vremurile în care Xiaomi concura exclusiv la gama de low-end și mid-range au apus demult, producătorul chinez fiind acum unul dintre brandurile smartphone de top.

Însă prezența Xiaomi pe segmentul high-end nu se limitează doar la telefoane inteligente, compania livrând și o ofertă cuprinzătoare de tablete cu Android. Continuând expansiunea, producătorul chinez este pe cale să lanseze nu mai puțin de trei modele de tablete premium. Țintind soluții de top precum iPad Pro și Galaxy Tab S7, noile tablete Xiaomi vor folosi formatul de 11 inch, livrând dotări aproape high-end dar la prețuri foarte tentante.

tablete Xiaomi

Potrivit zvonurilor, configurația selectată de Xiaomi are la bază ecrane cu tehnologie LCD, mult mai puțin costisitoare decât cea mini-LED folosită de Apple, însă cu diferențe aproape insesizabile în ce privește calitatea subiectivă a imaginii. Cu siguranță, de ajutor va fi și rezoluția QHD (2560×1600 pixeli), folosită în combinație cu o rată de împrospătare a imaginii la 120Hz. Deși modelul exact nu este cunoscut, chipsetul pare să fie din familia Snapdragon 855 sau 860, performanțele livrate fiind la nivelul unui telefon flagship din anul 2019.

Fără a compromite grosimea tabletei, Xiaomi va include un acumulator de 8720 mAh, suficient pentru cel puțin o zi de utilizare intensivă.

Cel puțin pe lista cu dotări opționale se va regăsi conectivitate 4G și 5G, tableta putând fi utilizată inclusiv pentru apeluri de voce.

tablete Xiaomi

Din păcate, pentru prețurile la vânzare și eventuale dotări speciale va trebui să așteptăm anunțul oficial de lansare, care probabil nu va întârzia foarte mult.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult