Află dacă eşti spionat pe smartphone cu Carrier IQ Finder

Află dacă eşti spionat pe smartphone cu Carrier IQ Finder

Fără să susţinem sus şi tare că de când cu aplicaţia-spion Carrier IQ viaţa noastră nu va mai fi la fel, propunem curioşilor care vor să afle dacă au sau nu telefonul monitorizat, un nou tool de scanare de la Bitdefender – Bitdefender Carrier IQ Finder.

Aşa cum numele sugerează, aplicaţia detectează dacă informaţiile de pe smartphone-ul tău sunt colectate de compania Carrier IQ, prin intermediul unei aplicaţii ascunse pe care au instalat-o în urma unor înţelegeri cu anumite companii din industria mobilă şi IT.

Până în prezent, cei de la HTC au fost prinşi cu mâţa în sac, câteva dintre terminalele lor Android fiind depistate pozitiv cu Carrier IQ. Şi telefoanele Apple din generaţiile mai vechi au prezentat urme ale aplicaţiei-spion, dar şi anumite dispozitive Symbian.

Carrier IQ Finder Carrier IQ Finder

Revenind la soft-ul de scanare Bitdefender, precizăm că acesta, în caz de detecţie a aplicaţiei Carrier IQ, doar informează utilizatorul, nu şi curăţă telefonul.

Aplicaţia Bitdefender Carrier IQ Finder poate fi descărcată gratuit de pe Android Market la adresa https://market.android.com/details?id=com.bitdefender.ciqfinder.

Scanează acest cod cu telefonul pentru a ajunge direct în pagina din Market a aplicaţiei:

Bitdefender Carrier IQ

Dacă sunteţi depistaţi „pozitiv”, vă rugăm să precizaţi modelul telefonului scanat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News