Alcatel A5 LED, primul smartphone acoperit cu LED-uri multicolore interactive

Autor: Aurelian Mihai 01.03.2017
Alcatel A5 LED, primul smartphone acoperit cu LED-uri multicolore interactive

Detestate de tot mai mulţi utilizatori de PC-uri şi sisteme laptop, decoraţiile cu LED-uri multicolore aplicate din abundenţă componentelor şi perifericelor pentru PC încep să-şi facă apariţia şi în sfera dispozitivelor mobile, smartphone-ul Alcatel A5 LED fiind un exemplu cât se poate de elocvent.

Ce mai bine echipat dintre-o serie de 3 modele smartphone, A5 LED atrage atenţia cu designul său extravagant, pus în valoare cu o reţea de LED-uri multicolore dispuse sub carcasa confecţionată din plastic translucid.

Complet programabile, decoraţiunile LED pot folosi la anunţarea mesajelor de notificare primite sau pentru a reda efecte de lumini sincronizate în ritmul muzicii. Fără mari pretenţii la partea de hardware, A5 LED este motorizat de un chipset octa-core (MediaTek 6753) ajutat cu 2GB memorie RAM şi pune la dispoziţie un ecran HD de 5.2”. Lista dotărilor este completată cu 16 GB memorie internă, conectivitate 4G LTE Cat 4 şi două camere foto, de 8MP şi 5MP.

Recomandat drept cel mai accesibil smartphone cu ecran HD de 5”, Alcatel A3 foloseşte chipsetul MediaTek 6737 (quad-core la 1.5GHz) şi 1.5GB memorie RAM. Deşi este încadrat la gama de buget, dispozitivul oferă senzor de amprente şi o cameră foto de 13 MP la partea din spate.

Promovat drept un smartphone ultra-accesibil pentru amatorii de poze selfie, Alcatel U5 dispune de cameră frontală cu blitz LED, însă face trecerea la un chipset quad-core (MediaTek MT6737M) mai puţin pretenţios, ajutat cu 1GB memorie RAM. Ecranul de 5” suportă rezoluţia 480×854 pixeli, iar pentru poze şi colecţia de melodii avem la dispoziţie 8GB memorie internă.

Tags: