Alcatel OneTouch va prezenta smartphone-uri şi tablete la CES 2016

04.01.2016
Alcatel OneTouch va prezenta smartphone-uri şi tablete la CES 2016

Alcatel OneTouch şi-a anunţat prezenţa la CES 2016, unde va prezenta noi smartphone-uri, tablete şi ceasuri inteligente, toate orientate către segmentele de buget. Este vorba despre telefoane de toate dimensiunile, o tabletă cu Windows unică în acest moment în lume şi ceasuri cu GPS pentru copii, pentru o monitorizare a activităţii copiilor.

La capitolul smartphone-uri, Alcatel OneTouch vine cu trei modele, cu dimensiuni ale display-ului care pornesc de la 3,5” şi se termină la 6”. Acestea sunt prezentate ca dispozitive entry-level, care nu fac compromisuri la capitolul calitate. Familia PIXI 4 promite design plăcut, experienţă auditivă de calitate, fotografii clare şi durată de utilizare extinsă. Modelele vor veni în variaţii cu ecran de 3,5, 4 şi 6”.

Noile tablete Alcatel vin în două variaţii. Tableta PIXI 4, bazată pe sistemul de operare Android, care se aliniază la designul smartphone-urilor din aceeaşi familie, însă vine cu display de 8” şi tableta PIXI 3 (tot cu display de 8”) . Aceasta este prima tabletă din lume care vine echipată cu Windows 10 Mobile, acelaşi sistem de operare regăsit pe smartphone-urile Lumia 950 şi 950 XL. Acesta a fost adaptat la formatul tabletei şi oferă acces la aceleaşi funcţii bine cunoscute. Spre diferenţă de tabletele obişnuite cu Windows 10, aceasta nu poate rula aplicaţii desktop, însă este compatibilă cu aplicaţiile universale din Windows Store. Alcatel OneTouch promite accesorii pentru toate gusturile pentru tableta PIXI 3 şi funcţii avansate precum control de la distanţă al televizorului, GPS, posibilitatea de a iniţializa apeluri de voce şi două camere foto.

Nu în ultimul rând, Alcatel a dezvăluit ceasurile CareTime, care oferă localizare prin GPS şi posibilitatea de a primi apeluri şi mesaje vocale de la numere prestabilite. Acestea sunt dedicate părinţilor care doresc întotdeauna să ştie unde se află copiii lor (de exemplu dacă sunt sau nu la şcoală) şi include chiar şi posibilitatea de a trimite alerte automate atunci când copilul pleacă dintr-o anumită zonă prestabilită.

Nu au fost comunicate specificaţii tehnice exacte sau preţuri, aceste detalii fiind păstrate pentru un moment mai apropiat de dezvăluirea oficială.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult