Allview a lansat P5 Symbol, un telefon Android accesibil cu ecran de 4,65″ şi stylus

12.12.2013
Allview a lansat P5 Symbol, un telefon Android accesibil cu ecran de 4,65

Compania autohtonă Allview a anunţat astăzi lansarea unui nou smartphone Android, modelul P5 Symbol fiind primul din portofoliul companiei care include şi un stylus pentru cei care au nevoie de o unealtă pentru desen sau scrisul de mână.

Noul membru al familiei P5 este un model din gama inferioară care oferă un ecran TFT de 4,65” cu rezoluţie de 854 x 480 pixeli, platforma hardware aleasă fiind MediaTek MT6572, un produs care oferă două nuclee de procesare ARM Cortex-A7 care funcţionează la frecvenţa de 1,2 Ghz şi un procesor grafic ARM Mali-400 în configuraţie single-core. Restul specificaţiilor continuă în aceeaşi notă modestă, P5 Symbol oferind 512 MB de memorie RAM si 4 Gb de memorie internă extensibilă.

Telefonul mai oferă o cameră foto cu senzor OmniVision OmniBSI 5645 de 5 MP, cameră frontală de 0,3 MP, modem 3G Dual SIM Dual Stand-by, Bluetooth 4.0, interfaţă wireless 802.11 b/g/n, radio FM şi suport HD Voice. Allview P5 Symbol are dimensiuni de 136,6 x 69,8 x 10,9 mm şi o greutate de 148 de grame, carcasa ascunzând o baterie cu o capacitate de 1700 mAh.

Elementul deosebit al noului telefon este stylus-ul, P5 Symbol fiind primul model oferit de compania braşoveană care include un astfel de accesoriu. Fiind vorba de un telefon cu preţ scăzut, nu ar trebui să vă aşteptaţi la un digitizor dedicat performant precum cele folosite de familia Galaxy Note, acesta fiind unul de tip capacitiv.

Allview afirmă însă că ecranul foloseşte un strat capacitiv cu o aranjare diferită a electrozilor, ceea ce permite utilizarea lui cu un stylus cu vârf din fibră de carbon care este mai subţire decât obişnuitele modele capacitive de pe piaţă. Acest accesoriu este susţinut de câteva aplicaţii pentru desen şi scris de mână.

Telefonul Allview P5 Symbol este disponibil pe piaţă la un preţ de 699 lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News