Apple a primit daune de 548 milioane de dolari de la Samsung, şi mai vrea încă 180 milioane

28.12.2015
Apple a primit daune de 548 milioane de dolari de la Samsung, şi mai vrea încă 180 milioane

Apple a cerut justiţiei americane să oblige Samsung să plătească încă 180 de milioane de dolari într-un proces în care rivalul său sud-coreean a achitat în urmă cu o săptămână daune de 548 milioane de dolari pentru că a încălcat patente ale Apple, informează Mediafax.ro.

Potrivit documentelor depuse în instanţă de Apple, suma de 180 de milioane de dolari ar reprezenta daune suplimentare şi dobânzi, transmite Reuters.

Citeşte şi Schimbări majore la Google: Vor să elimine folosirea parolelor în serviciile sale pentru dispozitive mobile

Citeşte şi TOP 10 cele mai cool GADGET-URI din 2015

Aceste daune suplimentare au fost determinate de cinci produse Samsung care ar fi încălcat patente deţinute de Apple şi au fost comercializate după ce instanţa a dat în 2012 o decizie împotriva Samsung, susţine compania americană.

Procesul dintre cei mai mari doi producători de smartphone-uri şi tablete a început în 2011, când Apple a acuzat compania din Coreea de Sud că i-a încălcat mai multe patente şi a copiat elemente din design-ul iPhone.

Instanţa din SUA a decis în 2012 ca Samsung să plătească daune în acest proces de 930 de milioane de dolari, însă în mai totalul a fost redus cu 382 milioane de dolari.

Samsung a plătit la mijlocul lunii decembrie 548,2 milioane de dolari, dar a contestat la Curtea Supremă din SUA decizia privind daunele.

Citeşte şi 11 INVENŢII care au făcut ca anul 2015 să fie memorabil

Citeşte şi O companie vrea să-şi pună angajaţii să poarte brăţări care să le monitorizeze viaţa zi şi noapte

Citeşte şi DOUĂ profiluri pe Facebook pentru fiecare utilizator. Află care este diferenţa între ele

Urmărește Go4IT.ro pe Google News