Apple A12, următorul chipset pentru telefoane iPhone, ar putea fi cu 20% mai rapid şi 40% mai eficient în privinţa consumului de energie

24.04.2018
Apple A12, următorul chipset pentru telefoane iPhone, ar putea fi cu 20% mai rapid şi 40% mai eficient în privinţa consumului de energie

Apple pregăteşte trecerea la procesul de fabricaţie pe 7nm pentru următoarea generaţie de chipseturi, aducând salturi importante de performanţă şi eficienţă.

Următorul SoC dezvoltat pentru tabletele iPad Pro poartă numele A11X Bionic şi ar putea fi echipat cu până la 8 nuclee de procesare. Fabricat folosind procesul pe 10 nm FinFET, acesta reprezintă însă doar o etapă intermediară către modelul A12, un chipset cu performanţe chiar mai mari şi consum redus de energie, destinat seriilor viitoare de telefoane iPhone.

SoC-ul Apple A12 ar urma să aibă un consum de energie cu până la 40% mai mic şi performanţe crescute cu 20%, doar datorită trecerii la un nod de fabricaţie mai eficient. Potrivit dezvoltatorului TSMC, procesul de fabricaţie 7nm FinFET permite îngrămădirea a de 1.6x mai mulţi tranzistori în spaţiul aceluiaşi chip de siliciu, folosirea de către Apple a unui design mai complex, cu mai multe unităţi de procesare, putând aduce creşteri suplimentare de performanţă.

În mod ideal, Apple ar putea ţinti obţinerea unui echilibru între nivelul de performanţă şi dimensiunea fizică a chip-ului rezultat, economisind atât în privinţa costului de fabricaţie, dar şi a consumului de energie.

Din păcate este prea devreme pentru a vorbi despre configuraţia viitorului chipset, specificaţiile exacte şi nivelul de performanţă fiind secrete bine păzite.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult