Apple ar putea lansa primul său procesor mid-range pentru telefoane: modelul B14

24.09.2020
Apple ar putea lansa primul său procesor mid-range pentru telefoane: modelul B14

Apple nu produce telefoane de medie. Chiar și cel mai ieftin dispozitiv din oferta sa, iPhone SE, care este echipat cu un ecran de generație veche și vine cu o cameră nu tocmai de top, folosește cel mai puternic chipset de telefoane al companiei disponibil în momentul lansării. De altfel, dispozitivele vândute la prețuri mai mici, precum tabletele iPad, folosesc procesoare high-end din generațiile anterioare. Acest lucru s-ar putea schimba de anul viitor cu procesorul Apple B14.

Procesorul Apple B14 ar putea asigura un nivel de performanță mai mic, dar autonomie mai mare

Conform Mauri QHD, un leaker de pe Twitter care a mai oferit în trecut și alte informații despre planurile Apple, compania americană se pregătește să își extindă portofoliul de procesoare mobile. Pe lângă cele de top pentru smartphone-uri, pe care le lansează an de an, compania produce și procesoare pentru tabletele iPad Pro, modelele X sau Z, iar în curând, va produce și procesoare pentru PC-uri.

Cel mai probabil, odată ce computerele echipate cu Apple Silicon, vom vedea mai multe procesoare Apple, la diverse niveluri de performanță. Astfel, Apple are șansa să încerce să diversifice și performanța pe smartphone-uri, putând oferi dispozitive cu un nivel de performanță mai scăzut, la un preț mai mic, dar cu un consum de energie mai eficient.

Pentru că folosește procesoare mai vechi pe anumite modele, care sunt construite pe litografie mai mare, acestea consumă mai multă energie. Oferind un chipset mid-range pe 5 sau 7 nm față de un procesor pe 10 sau 12nm de acum câțiva ani, telefoanele mai ieftine din gama sa ar putea performa la fel de bine cu autonomie mai mare.

Mauri QHD sugera săptămâna trecută că un procesor B14 de la Apple (față de A14), este deja pregătit pentru lansare și că ar putea fi folosit pe iPhone 12 Mini sau pe un model iPhone SE din generația a treia. Acesta ar putea fi mai puțin puternic față de cel high-end, dar cu un consum de energie mai mic.

Având în vedere că se zvonește lansarea unui iPhone SE Plus, bazat pe design-ul iPhone 8 Plus, pentru anul viitor, acesta ar putea fi dispozitivul care aduce primul chipset Apple mid-range pe piață. Totuși, prețul ar putea fi un avantaj al utilizării unui cip mid-range, întrucât dacă Apple poate să vândă un telefon de 400 de dolari cu un procesor de top, probabil că un cip mai ieftin ar putea să asigure scăderea sub 350 de dolari a celui mai ieftin iPhone din ofertă.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult