Apple ar putea lansa un nou iPhone SE în 2021, cât și o versiune nouă de AirPods Pro

11.01.2021
Apple ar putea lansa un nou iPhone SE în 2021, cât și o versiune nouă de AirPods Pro

MacOtakara, blogul japonez care urmărește îndeaproape Apple și care de obicei are informații reale despre produsele companiei încă nelansate, sugerează că Apple ar putea lansa în primăvara aceasta un nou iPhone, cât și o nouă pereche de căști AirPods. Așa cum ne-am obișnuit însă, noul telefon ar fi un înlocuitor pentru iPhone SE-ul de anul trecut și nu un model complet nou sau superior celor din gama iPhone 12, lansate în toamna anului trecut.

Un iPhone SE cu design actualizat ar putea să afecteze vânzările altor modele de la Apple

Aceste informații contrazic însă alte zvonuri din trecut. Ming-Chi Kuo, analistul TF Securities din Tawian, spunea că un nou model iPhone SE ar putea fi la mai mult de un an distanță. Acesta ar urma să fie bazat pe design-ul modelelor iPhone XR și iPhone 11, cu ecran LCD, dar cu sistemul de identificare facială Face ID și cu hardware actualizat.

În cazul în care acest dispozitiv va fi lansat în primăvara lui 2021, iar Apple folosește aceeași strategie precum în cazul lui iPhone SE din 2020, un nou iPhone SE 2021 ar beneficia de noua platformă hardware Apple A14, chipset-ul pe 5nm care se regăsește în toate dispozitivele iPhone 12 și în tableta iPad Air 4. Un iPhone SE accesibil, echipat cu Face ID și cu componente puternice ar putea însă eclipsa însă modelele iPhone 11 și iPhone 12 Mini din ofertă. Din acest motiv, este posibil ca Apple să mai aștepte încă un an pentru a lansa un astfel de dispozitiv.

Referitor la căștile AirPods, MacOtakara spune că este vorba despre o nouă generație AirPods Pro. Spre diferență de cazul originalelor AirPods, care au primit un simplu „refresh”, este posibil să fie vorba mai degrabă despre o revizie hardware majoră pe noile căști. Pe lângă componente mai performante, sunet îmbunătățit sau chiar autonomie mai mare, s-ar putea să vedem și un design nou, complet diferit.

Zvonurile spun că noua cutie pentru căști ar rămâne la fel de înaltă, dar va fi mai îngustă, ceea ce sugerează o miniaturizare a căștilor. S-ar putea ca Apple să renunțe în sfârșit la „codițele” căștilor”, pentru un design mai simplu.

sursa: MacOtakara

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult