Apple pregăteşte un succesor iPhone 8 cu Face ID şi ecran de 5.4”

14.01.2020
Apple pregăteşte un succesor iPhone 8 cu Face ID şi ecran de 5.4”

Potrivit zvonurilor, înlocuitorul iPhone 8 va avea o carcasă cu dimensiuni similare modelului actual, ecranul OLED cu suprafaţă de afişare mărită folosind spaţiul eliberat prin eliminarea tastei Home cu senzor Touch ID integrat.

Deocamdată, zvonurile oarecum contradictorii indică nu mai puţin de 5 modele iPhone pentru anul 2020:

  • „iPhone 9” cu design asemănător iPhone 8, având tastă Home cu senzor Touch ID, aşteptat pentru lansare în luna martie
  • iPhone  cu ecran OLED de 5,4”, dual camera – lansare în toamnă
  • iPhone  cu ecran OLED de 6.1”, dual camera – lansare în toamnă
  • iPhone  cu ecran OLED de 6.1”, triple-camerala cu tehnologie ToF – lansare în toamnă
  • iPhone  cu ecran OLED de 6.7”, triple-camerala cu tehnologie ToF – lansare în toamnă

Revenind la presupusul refresh iPhone 8, noi dezvăluiri arată că aceasta ar putea exista alături de modelul cu Touch ID care se lansează în primăvară. Dispozitivul prevăzut cu ecran OLED de 5,4” ar urma să includă la partea din spate o cameră foto ”mult mai mare” decât iPhone 8. La partea din faţă, includerea senzorului TrueDepth măreşte spaţiul alocat camerei foto, decupajul aplicat ecranului având o ”dimensiune intermediară”, între cel întâlnit la seriile iPhone XS şi iPhone 11. Cu toate acestea, ecranul întins pe verticală până la diagonala de 5.4” va oferi suprafaţă de afişare mărită, comparat cu iPhone 8.

Preluând chipsetul A13 Bionic întâlnit la seria iPhone 11, noul iPhone ar putea oferi şi un spor sesizabil de performanţă, comparat modelului pe care îl înlocuieşte.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult