Apple va integra primele sale tehnologii 5G proprietare în următoarele iPhone-uri și iPad-uri

27.11.2020
Apple va integra primele sale tehnologii 5G proprietare în următoarele iPhone-uri și iPad-uri

Companiile Apple și Qualcomm au fost angajate într-un război deschis în urmă cu doar câțiva ani, timp în care Apple a apelat la Intel pentru modem-uri 4G. Totuși, pentru că tehnologia Intel era în urmă, iar dezvoltarea propriilor cipuri 5G urma să dureze câțiva ani în plus, Apple a hotărât să se împace cu Qualcomm și să accepte să plătească licențele restante pentru a putea cumpăra cipuri 5G de la producătorul american. Se pare însă că Apple nu a renunțat la ideea de a produce propriile tehnologii 5G, iar anul viitor s-ar putea să le vedem pe piață.

Următoarele iPhone-uri cu 5G vor folosi antene produse de Apple

Apple a început lucrul la modem-uri 5G proprii de câțiva ani deja, iar după ce Intel a renunțat la această divizie, angajații și cercetarea realizate de Intel au intrat în portofoliul său. Astfel, primul pas în aducerea pe piață a unor tehnologii proprietare 5G va fi producerea unor antene. Aceste AiP (Antena in Package), vor fi primele de acest gen produse integral de Apple, care vor permite conectarea telefoanelor la rețele mmWave.

Anul acesta, doar modelele iPhone 12 vândute în SUA vin echipate cu antene 5G de acest gen, fiind necesar chiar și un decupaj în laterala metalică a carcasei pentru integrarea lor. Probabil că Apple dorește să renunțe la această limitare cu antenele sale.

Primele produse care vor integra antene 5G de la Apple vor fi următoarele modele iPad Pro, care ar trebui să fie lansate anul viitor cu ecrane mini-LED sau OLED, alături de seria iPhone 13, care se va lansa în toamna lui 2021. Iar următoarea serie de smartphone-uri Apple ar putea fi și cea care spune „adio” port-ului Lightning, cel puțin pe un model.

iPhone 13 Pro Max ar putea fi primul telefon Apple fără port-uri fizice. Acesta ar putea fi încărcat exclusiv wireless, fie folosind un încărcător tradițional, fie folosind noile încărcătoare proprietare MagSafe. Probabil că Apple va crește semnificativ viteza de încărcare pe wireless cu această ocazie, cei 15W pe care îi poate oferi încărcătorul din prezent fiind neadecvați pentru vremurile noastre, mai ales dacă aceasta ar fi singura opțiune de încărcare.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult