Aşa arată primul smartphone Nokia cu sistem Android

Aşa arată primul smartphone Nokia cu sistem Android

Potrivit dezvăluirilor făcute de surse apropiate companiei, Nokia lucrează de ceva timp la un smartphone cu sistem Android, menit să consolideze o oferta de telefoane entry-level a producătorului finlandez.

Cunoscut sub mai multe denumiri, printre care şi Normandy, produsul ar putea completa oferta Nokia de telefoane accesibile cu opţiunea unei ediţii modificate de Android, diferită de versiunea standard agreată de Google. Un indiciu pentru strategia aleasă este şi imaginea de prezentare în care poate fi observat un telefon Nokia cu design Lumia, ce nu pare să includă butoane capacitive pentru navigaţie. Avem însă un singur buton fizic pentru comanda Back.

Aşa arată primul smartphone Nokia cu sistem Android

Potrivit sursei citate, noul telefon suportă aplicaţii populare de Android, cum este clientul Skype şi alte aplicaţii de top disponibile în versiuni adaptate pentru telefoane Nokia.

Gândit ca o alternativă mai bună pentru oferta de telefoane Asha cu sistem Series 40, capabilă să ruleze aplicaţii tradiţionale pentru smartphone, noul telefon Nokia cu nume de cod Normandy are în faţă un viitor incert, proiectul riscând să fie abandonat înainte ca lansarea oficială să aibă loc. Dar potrivit unor surse rămase anonime, proiectul născut înaintea începerii demersurilor pentru achiziţia companiei de către Microsoft continuă şi în prezent, existând şanse ca Nokia să lanseze primul (şi poate singurul) smartphone cu sistem Android la începutul anului 2014.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult