Asus dezvăluie calendarul de actualizare la Android 13

14.11.2022
Asus dezvăluie calendarul de actualizare la Android 13

Asus a anunțat încă din luna august începerea programului de testare beta pentru Android 13, noua versiune de Android urmând să ajungă la utilizatori și în ediție oficială, în ordinea priorităților.

Primul pe listă este Zenfone 9, modelul flagship lansat în luna iulie putem primi în orice moment firmware-ul oficial Android 13. Următoarele pe lista priorităților sunt telefoanele din seria ROG Phone, începând cu modelele ROG Phone 6D, 6D Ultimate, ROG Phone 6 și 6 Pro, ROG Phone 5 și 5s.

Din păcate, cei care au cumpărat modelul Zenfone 8 de anul trecut vor avea de așteptat cel puțin până în luna ianuarie 2023. Tot la începutul anului viitor vor primi actualizare și majoritatea telefoanelor din seria ROG Phone, exceptată fiind doar â seria ROG Phone 5s care va primi actualizarea la Android 13 în perioada primăverii.

Un alt aspect de care trebuie ținut seama, este acela că actualizările nu vor fi distribuite simultan pentru toate regiunile lumii. Spre exemplu, în timp ce firmware-ul Android 13 pentru Zenfone 9 este așteptat în luna decembrie, disponibilitatea ar putea fi întârziată de optimizările aplicate de diverși operatori de telefonie mobilă. Totodată, eventuale bug-uri sau probleme de securitate nou descoperite ar putea întârzia actualizările pentru toată lumea.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult