Au apărut primele imagini cu smartphone-ul cu Windows 10 Mobile şi procesor Intel x86 pe care Dell nu l-a mai lansat

07.11.2016
Au apărut primele imagini cu smartphone-ul cu Windows 10 Mobile şi procesor Intel x86 pe care Dell nu l-a mai lansat

Dell a pregătit un smartphone cu sistem de operare Windows 10 Mobile şi procesor Intel x86, dar compania a decis să nu îl mai lanseze pe piaţă. Terminalul avea caracteristici tehnice de top, iar procesorul era capabil să ruleze aplicaţii complete de Windows, nu doar versiuni Universal Windows Platform, aşa cum pot smartphone-urile cu suport pentru tehnologia Continuum, precum HP Elite x3 sau Alcatel IDOL 4S.

Cunoscutul cont @evleaks de pe Twitter a publicat imagini cu dispozitivul. Dell a renunţat la acest proiect după ce Intel a anunţat că va renunţa la familia de procesoare din care făcea modelul pe care compania dorea să îl folosească în acest telefon.

 

 

Deşi va continua să dezvolte procesoare pentru dispozitive IoT, tablete şi PC-uri, Intel a renunţat, deocamdată, complet la procesoarele pentru smartphone-uri.

 

Potrivit zvonurilor, Microsoft a lucrat de asemenea la un telefon puternic cu procesor Intel, numit Surface Phone, însă este posibil ca şi acest proiect să fi fost oprit, tot din cauza deciziei Intel. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult