Au apărut primele zvonuri despre Google Pixel 9 & Pixel 9 Pro

12.02.2024
Au apărut primele zvonuri despre Google Pixel 9 & Pixel 9 Pro

Google se pregătește să lanseze seria Pixel 9, care promite să redefinească standardele designului și performanței. La doar patru luni după lansarea seriei Pixel 8, internetul este deja plin de zvonuri și randări ale noilor modele Pixel 9 și Pixel 9 Pro, oferindu-ne o privire asupra potențialelor schimbări de design, îmbunătățiri ale camerei și a noului procesor, scrie Toms Guide.

Designul seriei Pixel 9 pare să vină cu o schimbare semnificativă, inspirându-se din estetica iPhone 12 și 15, cu margini plate. Se așteaptă ca ambele modele, Pixel 9 și Pixel 9 Pro, să prezinte modificări la nivelul spate, inclusiv o bară de camere schimbată. Conform randărilor oferite de Steve H. McFly în colaborare cu 91Mobiles, Pixel 9 Pro va păstra colțurile curbate, respectând principiile Google, în timp ce Pixel 9 va adopta un sistem de camere oval, un detaliu inspirat de Pixel Fold.

Pe partea de ecran, Pixel 9 s-ar putea să vină cu un ecran de 6,5 inchi, o mică scădere față de panoul de 6,7 inchi de pe Pixel 8 Pro. Acest lucru ar putea indica o orientare către un design mai compact pentru noua serie, cu o rezoluție quad HD care promite imagini mai clare și o luminozitate îmbunătățită pentru vizibilitatea în exterior.

Cameră & performanță

În ceea ce privește camera, Pixel 9 urmează să aducă schimbări semnificative față de modelele anterioare, inclusiv un modul de cameră cu trei obiective, renunțând la bara de camere extinsă pentru un design oval, inspirat de Pixel Fold. Se zvonește, de asemenea, că noua unitate de cameră va include un obiectiv telefoto periscop, ceea ce ar indica o îmbunătățire majoră a caracteristicilor optice.

În ceea ce privește performanța, Pixel 9 ar putea fi echipat cu noul chipset Tensor G4, conform unui raport recent de la MySmartPrice. Cu toate că scorurile obținute în benchmark-urile Geekbench 5 sunt mai scăzute decât cele ale seriei Pixel 8, noul procesor promite îmbunătățiri în eficiență și performanță.

Zvonurile sugerează de asemenea posibilitatea unui al treilea model în seria Pixel 9, care ar putea oferi o opțiune mai accesibilă fanilor Google, oferind totodată caracteristicile de top care definesc seria Pixel. Deși Google încă nu a confirmat oficial detaliile despre noua serie Pixel 9, dezvăluiri suplimentare se așteaptă în cadrul evenimentului Google I/O.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult