BlackView BV5800, un smartphone „dur” pentru cei care nu au timp de pierdut [REVIEW]

BlackView BV5800, un smartphone „dur” pentru cei care nu au timp de pierdut [REVIEW]
Prezentare

Foarte diferit de telefoanele obişnuite acoperite cu sticlă şi finisaje delicate, BlackView BV5800 pune rezistenţa fizică şi anduranţa bateriei pe primul loc, fiind un smartphone ideal pentru pasionaţii de sport şi meseriaşi care au nevoie de un smartphone care să poată fi ţinut în acelaşi buzunar cu şurubelniţa sau cheia reglabilă.

Prezentare

Alegând un design industrial, producătorul asiatic BlackView a ales pentru modelul BV5800 o carcasă masivă, confecţionată din plastic dur şi îmbrăcată în cauciuc, practic imun în faţa zgârieturilor şi perfect capabil să preia impactul unei căzături pe ciment. Pentru a nu lăsa un aspect prea spartan, designul include şi inserţii din metal şlefuit în zone esenţiale, cum ar fi lateralul carcasei şi camera foto, fixate în şuruburi pentru durabilitate.

Fără îndoială, impactul vizual este foarte puternic, dispozitivul neputând trece ca un smartphone obişnuit, însă asta nu este un lucru rău. BlackView BV5800 este propria sa carcasă de protecţie, imună la tot ce înseamnă praf, noroi, apă şi majoritatea loviturilor. Telefonul dispune de conector micro-USB, ieşire pentru căşti şi setul obişnuit de butoane Power/Volum, însă acestea sunt protejate sub capace etanşate cu garnituri masive, încât vei putea lua telefonul inclusiv pentru filmări sub apă, la mare. Condiţia de bază este să nu uiţi să verifici dinainte toate etanşeităţile. Acelaşi design cu garnitură şi capac gros este folosit şi pentru SIM Tray, care trebuie extras cu grijă pentru a evita deteriorarea mecanismului fragil aflat la interior. Interesant este că ne putem bucura de un smartphone cu adevărat rezistent la folosire neglijentă pentru un preţ foarte mic, de 134.99 dolari în oferta magazinelor asiatice.

În mod inevitabil, încadrarea la un buget accesibil presupune şi o serie de compromisuri, BlackView BV5800 oferind performanţe mai puţin stelare, hardware-ul folosit punând în primul rând accentul pe folosirea cât mai eficientă a acumulatorului de 5580 mAh. Luăm spre exemplu ecranul de 5.5” cu rezoluţie 1440×720 pixeli, care nu este lipit de scutul Gorilla Glass aplicat la exterior. Consecinţa este reducerea uşoară a unghiurilor de vizibilitate, cu beneficiul unei protecţii mai bune a ecranului LCD în faţa loviturilor puternice. În ultimă instanţă, vom putea schimba sticla spartă a ecranului fără a înlocui şi panoul LCD, costul reparaţiei fiind astfel mult diminuat.

Alte aspecte, cum ar fi luminozitatea ridicată a imaginii, sunetul puternic redat prin difuzorul extern şi experienţa obţinută cu versiunea Android 8.1 sunt de apreciat. Dincolo de rolul său de „dur”, Blackview BV5800 este un smartphone perfect capabil să ofere o experienţă consistentă la folosirea de zi cu zi.

Alegere foarte populară pentru multe smartphone-uri entry-level, chipsetul MTK6739 al celor de la Mediatek este prezent şi în cazul de faţă. Acesta pune la dispoziţie un CPU quad-core (până la 1.5GHz), GPU IMG GE8100, procesare HDR în modul foto şi filmare Full HD, conectivitate LTE Cat-4 (până la 150 Mbps). Memoria RAM în cantitate de 2GB este suficientă pentru o experienţă Android care nu include jocuri sofisticate, dar cei 16GB memorie internă ar trebui suplimentaţi cu un card microSD, dacă dorim să filmăm fără griji în vacanţe.

Blackview BV5800 – specificaţii:

  • Ecran: 5,5”, 1280 x 720 pixeli, IPS
  • Sistem de operare: Android 8.1
  • Chipset: MTK6739
  • Procesor: 4 core Cortex-A53 1,5 GHz
  • Procesor grafic: IMG GE8100
  • RAM: 2 GB
  • Memorie: 16 GB
  • Card: slot micro SD
  • Date: 4G (800/900/1800/2100/2300/2600MHz)
  • WiFi: 802.11 b/g/n dual-band
  • Bluetooth: 4.1
  • USB: microUSB
  • Cameră foto: 13 MP + 0.3MP, autofocus, cu flash LED
  • Cameră frontală: 8MP
  • Filmare video: FHD
  • Baterie: 5580 mAh (nedetaşabilă)
  • Dimensiuni: 156.9 x 78.5 x 15.5 mm
  • Greutate: 250 grame
  • Senzori: proximitate, accelerometru, lumină ambiantă, biometric
  • Altele: OTG, Battery saver, radio FM, receptor A-GPS

Disponibil în versiuni de culoare negru, galben deschis şi verde închis, Blackview BV5800 este livrat împreună cu un adaptor AC, cablu USB, set handsfree cu fir, două folii protecţie pentru ecran (una pre-aplicată).

 

 

Părţi pozitive

Foarte bine construit
Autonomie excelentă a bateriei
Ecran bine iluminat şi difuzoare puternice
Cameră foto cu performanţe rezonabile
Android 8.1

Părţi negative

Performanţe mai degrabă modeste

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult