Brandul Nokia sub HMD Global va debuta în Europa cu trei smartphone-uri şi un urmaş pentru 3310

14.02.2017
Brandul Nokia sub HMD Global va debuta în Europa cu trei smartphone-uri şi un urmaş pentru 3310

HMD Global a lansat luna trecută Nokia 6 în China, al cărui stoc s-a vândut aproape instant după pornirea comenzilor. La sfârşitul lunii februarie, compania va prezenta planurile pentru Europa, brandul Nokia urmând să ajungă şi în magazinele de pe bătrânul continent. Alături de Nokia 6, se pare că vor mai fi lansate încă două modele de dispozitive Android, un mid-range şi un entry-level, alături de un „urmaş” al celebrului Nokia 3310, un feature phone cu autonomie ridicată.

Zvonurile despre prezentarea Nokia de la Mobile World Congress 2017 vorbesc despre dezvăluirea unui nou mid-range numit Nokia 5. Acesta va păstra designul lui Nokia 6, însă va veni într-un corp mai mic şi cu hardware cu o treaptă mai jos la capitolul performanţă. Este vorba despre utilizarea aceluiaşi chipset, Snapdragon 430, însă alăturat unui display de 5,2”, 2 GB memorie RAM şi  unei camere foto de 12 megapixeli.

Modelul entry-level cu Android ar urma să poarte numele Nokia 3 şi nu sunt cunoscute detalii despre hardware-ul său. Dacă ar fi să speculăm, probabil că este vorba despre un dispozitiv cu display de 5” sau chiar mai mic, chipset Snapdragon din seria 200 (sau un model mai vechi din gama 400), finisaje de calitate inferioară şi probabil camere foto neimpresionante.

Probabil cel mai interesant zvon este legat de „urmaşul spiritual” al lui Nokia 3310. Se pare că HMD Global doreşte să aducă pe piaţă un feature phone rezistent la şocuri, cu autonomie de invidiat, care să păstreze liniile de design consacrate de telefonul anilor 2000. Având în vedere că există deja platforma software S40, care este folosită în continuare pentru realizarea de telefoane non-smart, nu este necesară decât realizarea unei carcase care să aducă aminte de 3310.

La capitolul preţuri, se zvoneşte că Nokia 6 va ajunge în magazinele europene la 249 euro, Nokia 5 la 199 euro, Nokia 3 la 149 euro, iar „noul 3310” la 59 euro. Cu asemenea preţuri, modelele HMD Global s-ar putea bucura de succes în special pe pieţele europene din est, unde preţul este de multe ori mai important decât performanţa oferită. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult