Cameră foto cu stabilizare optică şi autofocus îmbunătăţite pentru viitoarea serie iPhone

13.01.2014
Cameră foto cu stabilizare optică şi autofocus îmbunătăţite pentru viitoarea serie iPhone

Producător recunoscut pentru faptul că nu pune mare preţ pe specificaţii, preferând în schimb să convingă prin performanţele practice atinse de produsele sale, Apple dă semne că va păstra rezoluţia de 8MP şi pentru telefoanele din viitoare serie iPhone 6, compensând în schimb prin folosirea altor tehnologii ce au impact mai mare asupra calităţii imaginii.

Atacând o piaţă în care competiţia lansează modele smartphone ce includ camere foto cu rezoluţie 13MP sau mai mult, Apple pune accentul pe folosirea unor lentile de mai bună calitate, autofocus (AF) eficient şi sistem de stabilizare optică a imaginii. Reţeta este completată cu un senzor optic ce abandonează goana după rezoluţii ultra-înalte pentru performanţe mai bune în condiţii de luminozitate redusă.

Cameră foto cu stabilizare optică şi autofocus îmbunătăţit pentru viitoarea serie iPhone

Ultimul ingredient ce a lipsit din reţeta aplicată cu destul succes pentru seria iPhone 5S, sistemul de stabilizare optică a imaginii (OIS) este descris într-o nouă aplicaţie pentru brevet înaintată de Apple, ce pare să anunţe prezenţa sa în viitoarele generaţii de telefoane iPhone. Mai exact, Apple descrie un sistem hibrid pentru funcţia AF/OIS, suficient de bine miniaturizat pentru a încăpea în carcasa subţire a telefonului mobil şi totodată mai puţin costisitor.

Nu este clar dacă noul sistem hibrid AF/OIS este sau nu gata pentru introducerea într-un produs comercial viabil, însă brevetul datat la începutul anului 2012 lasă destul timp pentru perfecţionarea tehnologiilor necesare. Şi bursa zvonurilor pare să confirme acest lucru, menţionând tot mai des iminenţa lansării unui model iPhone 6 cu sistem OIS de stabilizare a imaginii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult