Când ajunge în magazine Samsung Galaxy Fold. Specificaţii, preţ şi data oficială de lansare

05.09.2019
Când ajunge în magazine Samsung Galaxy Fold. Specificaţii, preţ şi data oficială de lansare

Samsung a anunţat în mod oficial data de lansare pentru Samsung Galaxy Fold, primul său telefon cu ecran pliabil. Debutul acestui dispozitiv mult aşteptat va avea loc mâine, 6 septembrie, în Coreea de Sud, după care va ajunge şi în alte câteva ţări, câteva săptămâni mai târziu. Chiar dacă în timpul de după amânare au apărut multe alte smartphone-uri puternice, ba chiar şi o revizie de chipset, Galaxy Fold nu îşi modifică preţul.

Telefonul trebuia iniţial să fie lansat pe 25 aprilie, la un preţ de 2.000 de euro în Europa. Galaxy Fold a fost anunţat cu specificaţii hardware doar pentru SUA, deci cu chipset Snapdragon 855, 12 GB memorie RAM, 512GB stocare şi un sistem de camere similar cu cel de pe Galaxy S10+, la momentul respectiv. Vorbim despre un senzor de 12 megapixeli principal cu diafragmă variabilă f/1.5-2.4, un senzor de 12 megapixeli alăturat unui obiectiv cu zoom f/2.4 şi un senzor de 16 megapixeli ultrawide f/2.2. Camera frontală este aceeaşi de pe S10, cu rezoluţie de 10 megapixeli, şi este identică cu cea care se găseşte la interior, diferenţa fiind că aceasta integrează şi un senzor de 8 megapixeli pentru calcularea adâncimii.

Display-ul de pe partea din faţă, numit „cover display”, măsoară doar 4,6” şi foloseşte tehnologia Super AMOLED, din generaţia precedentă. Acesta este gândit drept un ecran secundar, folosit doar în cazuri de urgenţă, deci Samsung nu pare să fi depus mare efort în realizarea lui. Cu rezoluţie 1.680 x 720 şi margini atât de groase în jurul lui, cei mai mulţi vor prefera să deschidă ecranul pliabil la fiecare utilizare.

Ecranul pliabil, în schimb, beneficiază de o diagonală de 7,3” şi o rezoluţie de 2.152 x 1.536 pixeli, bazat pe noua tehnologie Dynamic AMOLED. Acesta este decupat în colţul din dreapta sus, pentru a găzdui camera foto şi este acoperit cu o peliculă din plastic de protecţie, care nu trebuie îndepărtată. Această componentă a fost iniţial de vină pentru distrugerea ecranelor câtorva modele Galaxy Fold de test şi acum a fost modificată pentru a nu mai putea fi uşor scoasă. Samsung a mai rezolvat şi altă problemă de design, la balama, unde ecranul pliabil era foarte expus.

Între timp, trebuia să apară pe piaţă şi concurentul direct al lui Galaxy Fold, Mate X de la Huawei, însă şi compania chineză a amânat lansarea, spunând că problemele modelului de la Samsung au ajutat în îmbunătăţirea design-ului lui Mate X, care vine cu un ecran pliabil exterior, expus permanent.

„Galaxy Fold este un dispozitiv care defineşte o nouă categorie şi depăşeşte barierele design-ului tradiţonal de smartphone-uri. Suntem fericiţi să lansăm această tehnologie inovatoare şi să permitem clienţilor să o experimenteze pe cont propriu. Consumatorii au răspuns pozitiv la ecrane mari, iar forma revoluţionară a lui Galaxy Fold oferă un ecran mai mare şi mai captivant, fără să sacrifice portabilitatea. Asta numim noi inovaţie în experienţa de utilizare mobilă”, a declarat DJ Koh, CEO-ul diviziei IT & Mobile Communications Division din cadrul Samsung Electronics.

Lansarea din Statele Unite este următoarea pe lista Samsung, alte ţări putând primi telefonul cam în aceeaşi perioadă, dacă nu chiar în aceeaşi zi. Data stabilită pentru debutul în aceste regiuni este 25 septembrie. Pentru România, momentan nu avem informaţii despre o lansare. Având în vedere că telefonul va fi disponibil în cantităţi limitate, există posibilitatea ca acesta să ajungă în magazinele de specialitate autohtone în mod oficial abia când cererea în alte pieţe a fost satisfăcută.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult