Când se lansează Snadpragon 898, noul procesor high-end de la Qualcomm

08.11.2021
Când se lansează Snadpragon 898, noul procesor high-end de la Qualcomm

Qualcomm a anunțat oficial data la care va avea loc Snapdragon Tech Summit, evenimentul său anual unde prezintă cele mai noi tehnologii ale sale din domeniul procesoarelor pentru smartphone-uri și nu numai. Aici este așteptată dezvăluirea noului chipset high-end pentru dispozitive mobile, Snapdragon 898, care va fi folosit în următorul an pe majoritatea smartphone-urilor și tabletelor high-end de pe piață.

Snapdragon 898 va debuta la sfârșitul lunii noiembrie

Snapdragon Tech Summit va avea loc între 30 noiembrie și 2 decembrie, conform site-ului oficial Qualcomm. Nu avem alte detalii despre ceea ce vom vedea în cadrul evenimentului și nici dacă acesta va fi unul exclusiv online, hibrid sau offline. Având în vedere situația din ultimii ani la nivel global, probabil că acesta va fi din nou în format online, cu transmisii live ale conferințelor care vor avea loc în cadrul summit-ului.

Snadpragon 898 va înlocui în piață modelul Snapdragon 888, care a fost prezentat anul trecut la același eveniment. Sunt așteptate câteva îmbunătățiri la nivelul arhitecturii, precum trecerea de pe nodul de producție pe 5nm de la Samsung la cel pe 4nm al aceleiași fabrici. Astfel, eficiența și densitatea procesoarelor ar putea fi semnificativ îmbunătățită. De asemenea, cele mai noi informații ne oferă și o mică idee despre cum va arăta noul procesor.

Vorbim din nou despre o configurație de 1+3+4 nuclee: un nucleu principal Cortex-X2 la 3 GHz, trei nuclee performante Cortex-A710 la 2,5 GHz și patru nuclee eficiente Cortex-A510 la 1,79 GHz. Cu siguranță însă, Qualcomm va folosi propriul nume pentru aceste nuclee, așa cum a făcut-o și în ultimii ani, „botezându-le” Kryo. Snapdragon 898 ar putea fi echipat și cu un nou GPU, mult mai performant, Adreno 730.

Conform Digital Chat Station, se pare că, din nou, Xiaomi va fi prima companie care va lansa un telefon echipat cu noul procesor Snapdragon 898, producătorul chinez fiind urmat de brandul american Motorola, la rândul său controlat de compania chineză Lenovo.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult