Capacitatea bateriei iPhone 13, dezvăluită pentru toate cele patru modele

16.09.2021
Capacitatea bateriei iPhone 13, dezvăluită pentru toate cele patru modele

Evenimentul oficial de lansare iPhone 13 s-a concentrat mai mult pe avantajele la vedere ale noii serii iPhone și mai puțin pe specificații, cum ar fi capacitatea bateriei și performanțele reale.

Aflăm astfel că Apple a majorat nesemnificativ capacitatea acumulatorilor instalați pe diferitele versiuni iPhone 13. De altfel, nici creșterile de autonomie enunțate în evenimentul de lansare nu depășesc cu mult nivelul de efect placebo.

Vestea bună este că, spre deosebire de zvonurile privind rivalul Galaxy S22, cele despre iPhone 13 chiar descriu creșteri concrete ale capacității acumulatorilor, ce-i drept nu foarte mari. Astfel, modelul iPhone 13 mini, cu ecran de 5.4 inch schimbă acumulatorul de 8.57Whr cu unul de 9.57Whr, pentru o creștere netă de 9% a capacității de înmagazinare a energiei. În cazul modelului iPhone 13 cu ecran de 6.1 inch câștigul este ceva mai mare, bateria fiind e 12.41 Whr, comparat cu 10.78 Whr la modelul anterior.

iPhone 13 baterie

Deja beneficiar al unui acumulator de capacitate generoasă, modelul iPhone 13 Pro primește un acumulator cu 11% mai mare. Probabil, beneficiarul mai multor dotări cu consum mare de energie, modelul iPhone 13 Pro Max se alege cu un acumulator de 16.75 Whr, cu 18% mai mare decât cel inclus pe modelul anterior.

Din păcate, dincolo de capacitatea bateriei iPhone 13, pentru măsurători reale de autonomie va trebui să așteptăm primele review-uri oficiale și debutul noii serii iPhone în magazine.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult