Care este cel mai ieftin smartphone Samsung pe care îl poți cumpăra la ora actuală în România

19.07.2020
Care este cel mai ieftin smartphone Samsung pe care îl poți cumpăra la ora actuală în România

Vrei să-ți cumperi un telefon cu Android fără să riști sa-și irosești banii cu un producător smartphone fără reputație? Iată care este cel mai ieftin smartphone Samsung pe care îl poți cumpăra din România și ce dotări primești.

Recomandat drept un telefon „cinstit”, cu design simplu și performanțe optimizate prin alegerea unei versiuni de Android adecvată unui produs de buget, Galaxy A01 cu siguranță nu este cel mai arătos telefon pe care îl poți cumpăra dintr-un buget de 525 de lei, însă vine cu garanție 2 ani și promisiunea calității livrate de un brand smartphone celebru.

Cel mai ieftin telefon Samsung în România

Cu un design nepretențios, dar oarecum elegant, Galaxy A01 vine cu ecran decupat după conturul carcasei și cameră foto duală la partea din spate. Sigur, cei obișnuiți cu telefoane din gama premium vor remarca „bărbia” destul de lată rămasă la partea de jos a ecranului și decupajul tip „picătură” decupat în dreptul camerei frontale. Ambele trăsături sunt considerate demodate la un smartphone din anul 2020, dar nu reprezintă nici pe departe un motiv pentru a trec cu vederea o ofertă bună.

Mai îngrijorătoare ar putea fi cantitatea de 2GB memorie RAM, considerată minimul necesar pentru un smartphone modern, majoritatea aplicațiilor de Android încadrându-se în această cerință. Atenție însă dacă te numeri printre cei care obișnuiesc să sară de la o aplicație la alta. Cu 2GB memorie RAM, lista de aplicații recente nu este atât de folositoare pe cât ai crede, cantitatea limitată de memorie RAM obligând purjarea rapidă a aplicațiilor care nu mai rulează în prim-plan. În rest, chipsetul Snapdragon 439 cu procesor octa-core la 1.95Ghz nu ar trebui să pună probleme în ce privește rezerva de performanță.

Cel mai ieftin smartphone Samsung – avantaje și dezavantaje

Samsung Galaxy A01 fine cu ecran LCD de 5.7 inch, suficient de mare și cu rezoluție HD+. Fiind un telefon lansat în anul 2020, Galaxy A01 vine direct cu versiunea Android 10, ceea ce înseamnă că vei avea parte de cea mai modernă experiență Android chiar și dintr-un buget modest. Ceva mai îngrijorătoare este capacitatea de 3000 mAh a acumulatorului, perechea nefiind ideală cu ecranul de suprafață generoasă.

Cu rol de completare a listei de specificații, camera foto duală prezentă pe spatele telefonului este folositoare doar dacă ne limităm la folosirea senzorului principal de 13MP, modulul de 2MP inclus pentru aplicarea efectelor de focalizare în pozele tip portret fiind mai mult pentru decor. Tot minim necesar poate fi considerată și camera frontală de 5MP, rezoluția oferită fiind de-a dreptul modestă pentru vremurile actuale.

Livrat într-o carcasă puțin costisitoare realizată din policarbonat, Galaxy A01 măsoară 8.3 mm grosime și cântărește 149 grame, trecând cel mult drept un telefon rezonabil, ca și gabarit. Din păcate, nu putem spera la rezultate prea grozave în ce privește protecția la zgârieturi și lovire accidentală, Galaxy A01 fiind eminamente o soluție low-cost.

Totuși, pentru prețul plătit ne alegem cu un set aproape complet de dotări ce include dual SIM, ieșire pentru căști, conectivitate Wi-Fi, Bluetooth, NFC și GPS. Lipsește însă senzorul de amprentă, o dotare foarte utilă pentru deblocare rapidă a telefonului.

Fiind vorba de un telefon de buget, cel mai ieftin smartphone Samsung ar putea fi obținut și mai ieftin, căutând în ofertele cu abonament ale operatorilor de telefonie mobilă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult