Care este primul telefon din istorie cu suport 5.5G și ce înseamnă acest standard

29.03.2024
Care este primul telefon din istorie cu suport 5.5G și ce înseamnă acest standard

Primul telefon cu suport pentru noul standard 5.5G a fost lansat în China. Ce îmbunătățiri aduce noul standard de rețea?

Potrivit GSMArena, China Mobile a anunțat lansarea comercială a 5G-Advanced, cunoscut și ca 5.5G sau 5GA. Primele telefoane care acceptă standardul îmbunătățit de rețea sunt mai aproape decât ne așteptăm. Pete Lau, care este Chief Product Officer la Oppo, a postat un teaser care arată Oppo Find X7 Ultra cu inscripția „5GA” afișată în bara de stare.

O postare făcută pe rețeaua de socializare Weibo sugerează că versiunea standard a lui Oppo Find X7 ar trebui să fie actualizat, la rândul său, cu conectivitate 5.5G. Este un lucru interesant, deoarece cele două versiuni ale lui Oppo Find X7 folosesc procesoare complet diferite. Varianta Ultra folosește Snapdragon 8 Gen 3, în timp ce modelul standard utilizează procesorul Dimensity 9300. Astfel, cele două telefoane din gama Find X7 devine primele din lume cu suport 5.5G.

Oppo Find X7 este primul telefon cu suport 5.5G din lume

Cu toate acestea, numărul telefoanelor ce suportă noul standard de rețea este de așteptat să crească la peste 20 de dispozitive compatibile în următorul an. China Mobile intenționează să lanseze noua rețea pentru a acoperi peste 300 de orașe până la sfârșitul acestui an. Primele 100 vor include zonele metropolitane masive Beijing, Shanghai și Guangzhou.

Rețeaua 5G-Advanced promite să fie cu 300% mai rapidă decât 5G-ul standard, atingând viteze de până la 10 Gbps pentru download și 1 Gbps pentru upload. China Mobile a amenajat deja zone demonstrative în China, astfel încât proprietarii unui Find X7 îl pot încerca.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult