Cât costă Galaxy S21 – prețuri de lansare pentru Europa

21.12.2020
Cât costă Galaxy S21 - prețuri de lansare pentru Europa

Cât costă Galaxy S21 în Europa. Noul flagship Galaxy S este pregătit de lansare cu un preț simțitor mai mic decât modelul anterior, Samsung încercând să impulsioneze astfel vânzările în vremuri de pandemie.

Telefoanele high-end din ultimii câțiva ani au avut prețuri într-o continuă creștere, însă tendința pare că și-a atins limitele în cursul acestui an, declinul economiei globale forțând producătorii să-și reconsidere strategia de business.

Conform ultimelor date neoficiale, ediția Galaxy S21 5G va avea un preț cu 50 euro mai mic decât predecesorul S20.

Cât costă Galaxy S21:

  • Samsung Galaxy S21 128GB: EUR 849
  • Samsung Galaxy S21+ 128GB: EUR 1,049
  • Samsung Galaxy S21+ 256GB: EUR 1,099
  • Samsung Galaxy S21 Ultra 128GB: EUR 1,399

Se pare că scăderea în vânzări a modelelor Samsung de top a afectat direct compania, doar modelele sale din gama mid-range Galaxy A rămânând cu adevărat căutate.

Acestea fiind spuse, chiar dacă unele modele sunt mai ieftine decât generația anterioară, gama flagship Samsung rămâne inaccesibilă pentru vasta majoritate a consumatorilor, nevoiți în continuare să aleagă între pachete cu abonamente costisitoare și opțiunile disponibile la gama mid-range.

De exemplu, Galaxy S21+ cu 128 GB are un preț de 1049 EUR, compara cu 1099 euro la modelul anterior. Având în vedere planurile Samsung pentru eliminarea pachetului cu accesorii standard, diferența de 50 euro poate fi cheltuită accesorii cum ar fi suport de încărcare wireless sau căști bluetooth.

Unul din motivele pentru care Samsung a decis tăieri de prețuri este concurența Apple, dar și presiunea crescândă din partea brandurilor chinezești precum Xiaomi și Oppo. iPhone 12, echiparea de bază, costă doar 799 dolari americani în varianta de bază și 849 dolari în varianta cu 128 GB stocare. Galaxy S21 avea tot 128 GB stocare în echiparea de bază, paritatea de preț cu Apple fiind esențială pentru păstrarea competitivității.

Seria Galaxy S21 este așteptată să fie anunțată oficial pe 14 ianuarie 2021, în ultima zi a CES 2021, Samsung asigurând astfel că lansarea nu este umbrită în niciun fel de celelalte produse dezvăluite în cadrul expoziției.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult