Cât de rezistent este noul OnePlus 9 Pro la zgârieturi, îndoituri și foc. VIDEO

24.03.2021
Cât de rezistent este noul OnePlus 9 Pro la zgârieturi, îndoituri și foc. VIDEO

Ieri a fost anunțată oficial seria de smartphone-uri OnePlus 9, însă toate detaliile despre telefoane erau deja cunoscute cu săptămâni bune înainte de eveniment. Acestea sunt echipate cu chipset-uri Snadpragon 888, ecrane LTPO la 120 Hz și camere foto performante, echipate cu tehnologie Hasselblad. Prețurile sunt destul de mari față de cele tradiționale pentru companie, dar în ton cu ceea ce am văzut în 2020: 719 euro pentru modelul standard și 909 pentru OnePlus 9 Pro. Acum că avem de a face cu adevărate flagship-uri, și în specificații și în preț, rămâne întrebarea dacă acestea sunt la fel de bine construite precum modelele de top ale concurenței.

OnePlus 9 Pro oferă o construcție demnă de un „flagship”

JerryRigEverything, canalul de YouTube al lui Zack Nelson, supune OnePlus 9 Pro la teste le de rezistență obișnuite, care verifică materialele de construcție, rezistența la zgârieturi, rezistența la foc și la îndoituri. Din fericire, OnePlus nu a renunțat la construcția de calitate în cadrul noii generații.

Ultimul telefon pe care l-am văzut pe canalul JerryRigEverything, modelul ASUS ROG Phone 5, nu a supraviețuit testelor de îndoire. De altfel, chiar și OnePlus a avut un model care nu a trecut cu brio de acest test. OnePlus 7T s-a dovedit problematic din cauza decupajului mare în panelul de sticlă de pe spate, care găzduia camera foto rotundă. De la generația OnePlus 8 și 8T, compania a revenit la un design mai tradițional, care oferă o rezistență mai bună.

OnePlus 9 Pro vine cu protecție de ecran instalată din fabrică, însă sticla de pe ecran este la fel de rezistentă precum cea de pe restul smartphone-urilor din piață. Ecranul rezistă bine la temperaturi înalte, marginile sunt realizate din metal, iar senzorul de amprentă funcționează bine chiar și atunci când sticla este foarte zgâriată în zona aceea a ecranului.

Testul dezvăluie că OnePlus 9 Pro este un smartphone foarte bine construit, care va oferi un nivel de rezistență la utilizare normală în ton cu cele mai bune telefoane de pe piață. Desigur, o husă de protecție va fi întotdeauna o idee bună atunci când vorbim despre un smartphone cu spate din sticlă.

sursa: JerryRigEverything

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult