Ce lansări pregătește Apple pentru 2022: iPhone, iPad, Mac Pro și multe altele

25.01.2022
Ce lansări pregătește Apple pentru 2022: iPhone, iPad, Mac Pro și multe altele

Așa cum ne-a obișnuit deja de câțiva ani, Apple pare să pregătească un nou eveniment de lansare pentru primăvara acestui an. Se pare că aici vom vedea câteva dispozitive mai puțin importante pentru companie, dar care de obicei sunt foarte populare printre anumite categorii de utilizatori. Este vorba, desigur, despre generația a treia de iPhone SE și despre un nou model iPad Air, actualizat la aceleași componente hardware precum modelul Mini, lansat în toamna anului trecut. Desigur, compania are și alte lansări programate pentru 2022.

iPhone SE3 și iPad Air vor primi upgrade-uri minore

iPhone SE3 (sau Plus?) ar putea fi următorul model de bază din gama de smartphone-uri de la Apple. Acesta se anunță a fi un model de tranziție, care să ofere utilizatorilor acces la conectivitate 5G, dar păstrând majoritatea elementelor modelului iPhone SE de până acum. Astfel, ne putem aștepta la un nou chipset, Apple A14 sau A15, cu 5G, dar la același ecran LCD de 4,7” pe care îl cunoaștem încă de la iPhone 6, din 2014.

Modelul iPad Air 5 ar putea însă să reprezinte la rândul său un upgrade minor de specificații. Lansat în toamna anului 2020 cu chipset Apple A14, iPad Air 4 este în prezent depășit în performanță de modelul iPad Mini 6, care folosește chipset-ul Apple A15. De asemenea, această tabletă rămâne singura care nu beneficiază de noua cameră ultra-wide pe partea din față, cu funcționalitate Center Stage. Astfel, acestea vor fi cele două upgrade-uri ale modelului Air 5.

Aceste detalii au fost publicate de Mark Gurman de la Bloomberg, cunoscut pentru acest tip de informații din surse proprii despre planurile Apple. Lansarea ar putea avea loc în martie, sau cel târziu în aprilie.

Lansările din toamnă vor reîmprospăta restul liniilor de produse

În afară de evenimentul din primăvară, care pare a fi unul dedicat upgrade-urilor minore, Apple pregătește alte evenimente pentru a doua jumătate a anului. Unul ar putea fi dedicat iPhone și Apple Watch, unde am putea vedea noile iPhone 14. Modelele „standard” ar putea renunța la „Mini” în favoarea unui „Max”, în timp ce Pro-urile vor renunța la notch, conform zvonurilor. Seria Apple Watch 8 ar putea la rândul său să aducă un model nou pe piață, cu o construcție mai rezistentă, potrivită activităților sportive outdoor.

În cele din urmă, spre sfârșitul anului, Apple ar putea pregăti un eveniment pentru lansarea noii generații iPad Pro, cu MagSafe, alături de un Mac Pro cu Apple Silicon. Tot la acest eveniment s-ar putea să vedem noi modele de MacBook Air, Mac Mini și iMac, echipate cu noul chipset Apple Silicon M2, dar și o generație nouă de căști AirPods Pro, cât și un iPad 10, cu design familiar, dar chipset A14, cu opțiune de modem 5G.

2022 ar putea fi astfel cel mai „aglomerat” an pentru Apple de până acum, în materie de lansări.

sursa: Slashgear, PhoneArena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult