Cele mai populare mid-range-uri din lume vor primi încărcare wireless

09.06.2020
Cele mai populare mid-range-uri din lume vor primi încărcare wireless

Samsung dorește să ofere încărcare wireless și pe smartphone-urile sale mai ieftine. Sunt vizate modelele din seria Galaxy A, cea mai populară din lume pe segmentul mid-range.

Încărcarea wireless este acum o caracteristică asociată cu smartphone-urile high-end și vârf de gamă, dar acest lucru se schimbă. Se pare că Google va oferi funcția pe modelul mid-range Pixel 4a, iar OnePlus pe modelul Z. Samsung oferă deja caracteristica pe modelele mai scumpe din seria Galaxy A, precum Galaxy A90, care include și chipset Snapdragon 855.

Potrivit unor surse ale The Elec, modele viitoare Galaxy A50 și Galaxy A70 vor beneficia și ele de tehnologie de încărcare wireless.

Samsung dorește să contracareze scăderea cererii pentru smartphone-urile sale premium prin vânzări mai bune pe celelalte segmente. Familia Galaxy S20 nu a avut succesul la care se aștepta Samsung, iar companiile chineze oferă caracteristici tehnice avansate la prețuri tot mai reduse. Mai mult, Apple oferă de asemenea wireless charging pe segmentul de preț sub 500 de dolari, prin lansarea iPhone SE.

Primele modele ar putea apărea la sfârșitul anului

Potrivit sursei citate, primele modele A50 și A70 cu încărcare wireless vor fi anunțate, cel mai probabil, la sfârșitul acestui an. Samsung negociază cu furnizorii săi de astfel de soluții, printre care Hansol Technics și Chemtronics, reducerea prețurilor modulelor.

Compania din Coreea de Sud, care este lider pe piața mondială de smartphone-uri, a anunțat încă din 2018 că dorește să reducă decalajul, din punct de vedere al dotărilor, dintre modelele vârf de gamă și cele mid-range.

CITEȘTE ȘI:

Cel mai popular smartphone cu Android în T1 nu a fost un model de la Samsung

Samsung Galaxy A51, ar putea fi cel mai bine vândut telefon cu Android din 2020

Galaxy A51 și A71 cu 5G anunțate oficial alături de mid-range-ul A41

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult