Cel mai popular smartphone cu Android în T1 nu a fost un model de la Samsung

09.05.2020
Cel mai popular smartphone cu Android în T1 nu a fost un model de la Samsung

Primul trimestru al acestui an (T1) a fost unul slab pentru piața de smartphone-uri, din cauza pandemiei, iar nici liderul Samsung nu a dus-o foarte bine.

Un studiu realizat de firma de cercetare a pieței Canalys ne arată care au fost cele mai populare modele de telefoane printre clienți.

În lista de 10 dispozitive apar trei modele de la Apple: iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max. Primul model a fost de departe cel mai popular telefon inteligent în perioada ianuarie – martie 2020, cu peste 18 milioane de unități vândute.

Pe locul doi avem o supriză: un smartphone care nu este marca Samsung. Cel mai popular model cu sistem de operare Android a fost, în T1, Redmi Note 8. Abia pe locul trei vine un model Samsung, respectiv Galaxy A51.

Trei mărci domină top 10

Atrage atenția faptul că în top 10 smartphone-uri populare apar dispozitive de la doar trei mărci: Apple, Samsung și Xiaomi. Numărul doi mondial, Huawei, nu are niciun model în listă, dovadă a faptului că gigantul chinez a fost afectat de sancțiunile impuse de SUA.

Veștile bune pentru Xiaomi nu se opresc aici. Compania a fost marca numărul unu în Spania în perioada analizată, iar în Italia și Franța s-a clasat pe locurile trei, respectiv patru.

Compania chineză se află acum în mijlocul unui scandal, după ce a fost acuzată de un expert în securitate că urmărește ce fac utilizatorii pe internet, chiar și în mod incognito. Descoperirea ar fi fost făcută chiar pe un smartphone Redmi Note 8.

În T1 2020, vânzările globale de smartphone-uri au scăzut cu 13%, pe fondul pandemiei COVID-19.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult