Chiar şi fără prea multe inovaţii, iPhone 5 va obţine vânzări record

14.09.2012
Chiar şi fără prea multe inovaţii, iPhone 5 va obţine vânzări record

Potrivit analiştilor de la RDB Capital Markets, Apple va vinde până la sfârşitul acestei luni între 8 şi 10 milioane de exemplare iPhone 5. Cu asemenea performanţe, iPhone 5 este aşteptat să fie cel mai bine vândut produs Apple din istoria companiei.

iPhone 5

Deoarece iPhone 5 nu va fi disponibil efectiv decât după 21 septembrie, Apple are la dispoziţie 10 zile pentru a vinde 10 milioane de telefoane iPhone. În realitate, chiar şi acest număr s-ar putea dovedi subestimat. Nu trebuie să uităm că iPhone 4S s-a vândut în 4 milioane de exemplare doar în primul week-end.

Luând în calcul toate modelele iPhone din ofertă, Apple ar putea vinde chiar 33 milioane de terminale în perioada iulie – septembrie, obţinând venituri ce ar face să roşească de invidie orice director de la companiile rivale.

Pentru început, startul dat pentru iPhone 5 în data de 21 septembrie va acoperi doar pieţele din Statele Unite, Mare Britanie, Canada, Germania, Franţa, Australia, Japonia, Singapore şi Hong Kong, urmând ca alte regiuni să fie adăugate din 28 septembrie. Din păcate iPhone 5 nu este aşteptat în ţara noastră prin canalele oficiale de distribuţie decât spre sfârşitul lunii octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult