Cum arată Galaxy Z Fold2 în primul video hands-on

07.08.2020
Cum arată Galaxy Z Fold2 în primul video hands-on

Potrivit zvonurilor, Galaxy Z Fold2 va costa o mică avere, dar măcar arată bine.

Dacă ne luăm după clipul video recent apărut, Galaxy Z Fold 2 ar putea fi cel mai mare salt evolutiv pentru orice smartphone de a doua generație lansat vreodată. Mai ales în cazul Samsung, deschiderea către idei îndrăznețe în măsură să salveze, sau să distrugă, imaginea de brand a unui produs, este foarte redusă. Contrar așteptărilor, nu asta s-a întâmplat cu seria Galaxy Fold, Samsung modernizând aproape pe de-a-ntregul reprezentantul primei generații de telefoane pliabile.

Privind clipul cu o durată de 16 secunde putem sesiza modificări ample la nivelul designului exterior, a balamalei și ambelor ecrane.

Conceput ca un hibrid între un smartphone convențional și o tabletă compactă, originalul Galaxy Fold a avut multe probleme și cu aspectul estetic, dar mai ales cu fiabilitatea soluției tehnice insuficient testată. Deja, cu ani de experiență în spate, Galaxy Z Fold 2 ar trebui să elimine multe din neajunsurile primului model, însă aparent, nu și pe cel al prețului prohibitiv.

Galaxy Z Fold2 va costa o mică avere

Potrivi informațiilor circulate tocmai din Vietnam, vânzările nesperat de bune obținute cu modelul de debut au convins Samsung nu doar să nu taie din prețul inițial de 2150 dolari, ci chiar să adauge semnificativ la această sumă. Convertit din moneda locală Dong, prețul lui Galaxy Z Fold 2 ar urma să atingă pragul de 2795 dolari, stabilind un nou record pentru Samsung. Dezvăluirea contrazice zvonuri mai vechi circulate încă din luna aprilie, indicând un preț în zona de 1780 – 1980 dolari.

În ciuda prețului exorbitant, Galaxy Z Fold 2 nu scapă de crestătura foarte vizibilă în zona de pliere a ecranului. Totuși, rama laterală mai puțin proeminentă mai alungă din alura de telefon-prototip, în timp ce ecranul Dynamic AMOLED fără decupaj pare mai potrivit cu încadrarea produsului la gama de lux.

Contribuind decisiv la senzația unui telefon practic și funcțional, ecranul exterior Super AMOLED măsoară 6.2 inch și este perfect capabil să deservească funcționalitatea de bază a unui smartphone. Astfel, ecranul interior rămâne mai mult ca un accesoriu opțional, de care ne folosim doar în momentele cânt resimțim nevoia unui spațiu de afișare extins.

Galaxy Z Fold2 vine motorizat de chipsetul Snapdragon 865+ și este așteptat exclusiv în versiune 5G, diferind doar cantitatea de memorie internă – 256GB sau 512GB. Configurația este susținută cu un acumulator de 4365 mAh. Telefonul dispune și de funcție pentru încărcare Qi wireless, acceptând până la 15W putere de încărcare (25W prin cablul USB-C).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult