Cum arată Honor Magic Fold, primul telefon pliabil al brandului chinez

13.12.2021
Cum arată Honor Magic Fold, primul telefon pliabil al brandului chinez

Anul 2021 s-a dovedit a fi unul foarte bun pentru brandul Honor. La numai câteva luni după separarea acestuia de vechea companie-mamă, Huawei, telefoanele sale urcau deja pe locul al treilea în vânzări pe piața din China, în timp ce produsele sale au ajuns din nou și în magazinele din Europa. Planurile Honor sunt de a concura pe piața de smartphone-uri premium, iar nicio altă categorie nu este la fel de „premium” precum cea a pliabilelor. Pentru prima dată, avem și imagini cu design-ul posibil al lui Honor Magic Fold, primul telefon cu ecran pliabil al companiei.

Honor Magic Fold nu va ieși din tiparele pieței de pliabile

Piața de dispozitive pliabile nu este foarte mare. Pe lângă Samsung, Motorola, Xiaomi și Huawei, nicio altă companie nu are în acest moment un astfel de dispozitiv la vânzare. Honor Magic Fold ar trebui să ajungă pe piață în următoarele câteva luni, probabil în primul trimestru al anului 2022.

Teme, un „leaker ” cunoscut de pe Twitter a publicat o imagine în care prezintă design-ul exterior al lui Honor Magic Fold, primul telefon pliabil pe care acest brand îl aduce pe piață. Acesta pare să fie inspirat de modelul Huawei Mate X2, lansat anul acesta și folosește același format pe care Samsung l-a prezentat inițial în 2019 cu originalul Galaxy Fold. Design-ul pare să păstreze liniile începute de seria Honor 50, cu două cercuri pe spate, încadrate într-un singur modul de cameră.

Vorbim despre un telefon cu ecran pliabil la interior, dar cu un ecran exterior de dimensiuni mari, pentru a putea fi folosit ca un smartphone obișnuit atunci când nu ai nevoie de ecranul mare.

În materie de specificații, avem de a face cu un ecran interior de 8”, cu rezoluție 2.200 x 2.480 pixeli, alături de un procesor care pare a fi un Snapdragon 870 (1x Cortex A77-3,1 GHz, 3x Cortex A77-2,6 GHz și 4x Cortex A55-2 GHz). Probabil alegerea unui cip bazat pe un design din 2020 va putea reduce din costul de producție, în timp ce performanța ar trebui să rămână la un nivel ridicat.

Configurația zvonită vorbește despre 8 GB RAM și 256 GB stocare internă, un senzor foto principal de 108n megapxieli și camere ultra-wide și zoom alături. Camera frontală internă va avea 16 megapixeli, însă în imagine nu pare să apară și o cameră frontală pentru ecranul exterior. Totul va fi alimentat de un acumulator de 4.500 mAh, care probabil că nu va oferi o autonomie comparabilă cu cea a unui smartphone „tradițional”. La caputilul software, ne putem aștepta la Magic UI bazat pe Android 11, pentru început.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult