Cum arată OnePlus 9 Pro, următorul flagship cu 5G al companiei chineze

22.11.2020
Cum arată OnePlus 9 Pro, următorul flagship cu 5G al companiei chineze

După ce am primit primele schițe cu design-ul general al OnePlus 9, avem acum și primele imagini 3D cu telefonul, realizate pe baza schițelor în format CAD care ajung de obicei la producătorii de accesorii. În timp ce sunt destule elemente care se pot schimba între momentul actual și lansare, este foarte posibil ca telefonul să arate foarte similar în varianta finală. Și anul trecut, imediat după lansarea generației OnePlus 7T, planurile scăpate pe internet dezvăluiau aproape la milimetru design-ul seriei OnePlus 8.

Sursa planurilor OnePlus 9 Pro care au ajuns astăzi pe internet este Steve Hemmerstoffer, care a publicat imaginile pe contul său de pe site-ul Voice. Cei mai mulți îl cunosc însă online sub numele de OnLeaks, sursă cunoscută pentru leak-uri de acest gen. Având în vedere că Hemmerstoffer a dezvăluit anterior design-ul telefoanelor Mate 40 Pro, Galaxy S21, Galaxy S20 FE, OnePlus 8T și Pixel 5, este greu de crezut că aceste imagini nu sunt bazate pe informații reale.

OnePlus 9 Pro va integra un modul de cameră diferit

Se pare că, pentru generația OnePlus 9, producătorul chinez va schimba din nou modulul de cameră. După poziționarea lui centrală la începutul anului, aceasta a fost mutată în colțul stânga-sus, pe OnePlus 8T. Tot aici se va regăsi și pe OnePlus 9 și 9 Pro, însă design-ul va fi semnificativ diferit. Se pot observa două obiective mari, probabil pentru camerele wide și ultra-wide, sau wide și tele (în funcție de configurația aleasă) și alte două obiective semnificativ mai mici.

Dacă modulul de cameră de pe OnePlus 9 va avea lucruri în comun cu cel de pe OnePlus 8T, cele două camere mai mici sunt una macro și una pentru adâncime. Acestea au în general senzori mici, de 2 sau 5 megapixeli, în timp ce camerele „principale” folosesc senzori de 48 sau 64 megapixeli.

OnePlus 9 Pro

În rest, design-ul nu este foarte diferit față de modelele OnePlus Pro din trecut. Avem nelipsitul buton pentru controlul sunetelor de pe telefon cu trei poziții, un ecran curbat, un colț perforat pentru camera frontală și, conform informațiilor disponibile în acest moment, o diagonală mai mică a ecranului: 6,55” față de 6,8” pe modelul de anul acesta. Măcar refresh rate-ul de 120 Hz rămâne.

Configurația de top va fi nelipsită

Configurația hardware așteptată pentru acest model este bazată pe un chipset Snapdragon 875, cu variante cu 8 sau 12 GB RAM și 256 sau 512 GB stocare internă. Încărcarea rapidă la 65W este de asemenea așteptată să se întoarcă pe acest model.

Conform informațiilor disponibile în acest moment, OnePlus 9 și OnePlus 9 Pro ar putea fi anunțate mai devreme în 2021, în luna martie, lansarea în magazine urmând să aibă loc la scurt timp după.

sursa: Voice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult