Cum arată și ce dotări oferă Nokia 6.3

08.01.2021
Cum arată și ce dotări oferă Nokia 6.3

Pregătit pentru debut în luna aprilie, Nokia 6.3 este un smartphone cu dotări mid-range creat să înlocuiască modelul nu foarte reușit Nokia 6.2.

Apărut în catalogul TUV Rheinland, autoritatea europeană responsabilă cu certificarea echipamentelor de comunicații wireless, noul smartphone vine cu pachet solid de dotări și un design împrospătat.

Ilustrat cu randări neoficiale, Nokia 6.3 apare cu un ecran de 6.45 inch încadrat de o ramă mai îngustă decât la modelul anterior, Pe lateralul carcasei mai pot fi observate senzorul de amprentă, ieșirea pentru căști de tip jack 3.5mm și o tastă dedicată pentru Google Assistant.

Deoarece, în trecut, producătorul HMD Global nu a fost foarte consistent în privința schemei de numerotare a produselor, numele folosit nu poate fi confirmat cu certitudine. Având în vedere timpul scurs de la lansarea predecesorului Nokia 6.2, producătorul ar putea decide să sară peste o generație, noul smartphone primind direct indicativul 6.4.

Nokia 6.4

Indiferent de numele ales, noul model păstrează designul cu bărbie proeminentă și decupaj după modelul „picătură”, rezultând un aspect mai degrabă învechit.

La partea din spate găsim în continuare un sistem quad-camera încadrat cu un ornament de formă circulară. Potrivit zvonurilor, camera foto folosește lentile ZEISS și vine cu senzor principal de 24MP, secondat de o cameră ultra-wide de 12MP și încă doi senzori a câte 2MP fiecare, deservind funcția Macro și aplicarea efectelor DoF.

Carcasa cu dimensiuni 164.9×76.8×9.2mm este cam voluminoasă, dar adăpostește un acumulator de 4500 mAh.

Chipsetul folosit ar putea fi Snapdragon 730. În echiparea de bază, telefonul va dispune de 3GB memorie RAM și 64GB stocare internă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult