Cum va arăta gama iPhone 2020: ecran cu „breton” mai mic şi Touch ID integrat, camere foto mai performante

11.07.2019
Cum va arăta gama iPhone 2020: ecran cu „breton” mai mic şi Touch ID integrat, camere foto mai performante

iPhone 2020 este aşteptat cu un design nou de carcasă, care însă păstrează unele similarităţi cu actuala serie iPhone X, cum ar fi bretonul decupat la partea de sus a ecranului.

Chiar dacă în tabăra Android inovaţiile se succed cu rapiditate, tot mai mulţi producători migrând oferta de produse către designul all-screen, cu cameră foto retractabilă şi mai puţine butoane fizice, Apple păstrează ritmul cu care ne-am obişnuit, selectând pentru gama iPhone 2020 un design care păstrează destule legături cu actuala generaţie iPhone X.

Ming-Chi Kuo, analist al TF International Securities cu reputaţie excelentă pentru informaţii legate de produsele Apple, dezvăluie că Apple pregăteşte versiuni mai compacte ale senzorilor TrueDepth folosiţi pentru autentificare biometrică de utilizatorii iPhone X. Folosirea acestora împreună cu module foto de mai mici dimensiuni va reduce, dar nu eliminarea, bretonul decupat din partea de sus a ecranului. Fără a oferi detalii concrete, acelaşi Ming-Chi Kuo vorbeşte şi despre o carcasă reproiectată care se îndepărtează de actualul design iPhone X.

La partea din spate, toate modelele din gama iPhone 2020 sunt aşteptate să primească un nou sistem de lentile numit 7P. Modulul optic format din 7 lentile confecţionate din policarbonat de foarte bună calitate este mai compact şi promite o îmbunătăţire a clarităţii imaginii. Rămâne de văzut dacă Apple va folosi ocazia pentru a introduce şi o funcţie zoom optic în stilul Periscope.

Din păcate, cei care aşteaptă un model iPhone cu design full-screen mai au de aşteptat cel puţin până în anul 2021. Deşi tehnologiile care permit integrarea senzorului de amprente şi ascunderea lentilei camerei foto sub suprafaţa activă a ecranului există deja, acestea nu suficient de mature pentru a fi folosite fără compromisuri. Probabil că Apple va aştepta doi-trei ani până să facă tranziţia. După această regulă, Apple ar putea reintroduce funcţionalitatea Touch ID chiar de anul viitor, zvonurile indicând o versiune iPhone cu senzor de amprente sub ecran lansată exclusiv pentru piaţa chineză, cu preţ raportat la oferta de telefoane Android din gama de top, domeniul de preţ preferat de cumpărătorii asiatici fiind în jurul a 730 de dolari.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult