Cutia lui OnePlus 6T sugerează un notch mult mai mic şi o funcţie pe care nici Apple nu o are

05.09.2018
Cutia lui OnePlus 6T sugerează un notch mult mai mic şi o funcţie pe care nici Apple nu o are

OnePlus 6T nu a fost momentan confirmat în mod oficial, însă ne-am obişnuit ca cu lansările producătorului chinez la fiecare şase luni. Astfel, în luna octombrie sau noiembrie, un nou model OnePlus îmbunătăţit ar putea să ajungă pe piaţă, iar multe dintre caracteristicile sale au fost deja sugerate de OPPO prin lansările modelelor R17 şi R17 Pro. O fotografie a presupusei cutii a telefonului confirmă design-ul noului telefon şi dezvăluie o funcţie la care nu ne aşteptam.

Imediat ce OPPO R17 a apărut, au început să apară şi zvonuri despre designul următorului model OnePlus, presupusul 6T. În cazul în care se confirmă că această cutie din fotografii este într-adevăr reală, acele zvonuri vor fi confirmate, întrucât imaginea din interiorul cutiei desenează un OnePlus 6T foarte similar cu un smartphone din seria OPPO R17.

Avem de a face din nou cu un dispozitiv cu decupaj în partea de sus a display-ului, însă de data aceasta  partea „lipsă” este mult mai mică şi are forma unei picături de apă, acolo fiind găzduită doar camera foto. Difuzorul pentru apeluri a fost mutat puţin mai sus, într-o fantă poziţionată între sticla care protejează ecranul şi rama metalică a telefonului. Dimensiunile vor rămâne cel mai probabil aceleaşi.

Marea noutate a noului telefon care vine cu motto-ul „Unlock The Speed” (Deblochează Viteza) este însă senzorul de amprentă integrat în display, ceva ce nu am văzut decât pe foarte puţine dispozitive de până acum. Senzorul de amprentă de pe partea din spate cel mai probabil că va fi înlocuit cu soluţia din display, un singur model de pe piaţă folosind senzori pe ambele părţi până în prezent: Huawei Mate RS Porsche Design, unul dintre cele mai scumpe dispozitive de pe piaţă.

Se pare însă că în partea de jos a display-ului, OnePlus va continua să lase o mică margine neagră, necesară pentru a găzdui circuitele care transmit semnalul video către display.

În cazul în care vă întrebaţi de ce OnePlus şi OPPO folosesc design-uri atât de similare, este important de ştiut că ambii producători de smartphone-uri aparţin aceleiaşi companii din China, acestea colaborând îndeaproape în dezvoltarea dispozitivelor lor. Nu doar exteriorul este comun de multe ori, ci şi anumite tehnologii precum încărcarea rapidă Dash, pe care OPPO o numeşte VOOC, una dintre cele mai performante soluţii de acest gen de pe piaţă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult