OPPO R17 ar putea dezvălui câteva detalii despre OnePlus 6T

14.08.2018
OPPO R17 ar putea dezvălui câteva detalii despre OnePlus 6T

OPPO şi OnePlus sunt companii separate care acţionează independent, însă ambele aparţin de aceeaşi companie mamă. Astfel, cele două echipe de designeri şi ingineri colaborează strâns atunci când lansează noi dispozitive, optimizând astfel ciclurile de lansări ale noilor produse. În ultimii câţiva ani, noile modele de smartphone de la OPPO ne-au oferit indicii despre direcţia următorului model de la OnePlus, iar noul R17, prezentat ieri, oferă câteva detalii foarte interesante.

În trecut, lansări precum OPPO R11S au dezvăluit practic designul lui OnePlus 5T, în timp ce R15 a fost foarte similar cu ceea ce OnePlus a prezentat sub forma mdelului „6”. Astfel, nu există prea multe dubii în privinţa similarităţilor dintre acest R17 şi un următor model „OnePlus 6T”.

Dacă ciclul de lansări rămâne neschimbat, este foarte posibil ca noul OnePlus 6T să vină echipat cu aceeaşi construcţie din sticlă pe ambele părţi, dar care să renunţe la senzorul de amprentă de pe spate. Acesta ar putea fi înlocuit cu un senzor de generaţie nouă, amplasat sub display. De asemenea, decupajul din display ar putea fi mult mai „elegant”, acesta fiind frumos stilizat pe R17. Aici se regăseşte doar camera foto frontală, difuzorul fiind mutat puţin mai sus, la îmbinarea dintre sticlă şi rama metalică a telefonului.

De asemenea, dimensiunile lui OPPO R17 ar putea fi păstrate, cu un display Full HD+ de 6,4”. OnePlus foloseşte panouri OLED de câteva generaţii bune, deci nu ar trebui să ne aşteptăm că vor fi înlocuite prea curând.

Rămâne de văzut dacă OnePlus va adopta culori mai stridente precum modelele de la OPPO sau dacă va adăuga şi alte îmbunătăţiri precum rezistenţă la apă sau încărcare wireless, lucruri pe care concurenţa le are deja.  Dacă ciclul de lansări OnePlus se păstrează, am putea vedea un model 6T spre sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor. Acest lucru sugerează că hardware-ul nu va fi cu mult schimbat, întrucât următoarea generaţie de chipset-uri Snapdragon de la Qualcomm este aşteptată abia în primăvara următoare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult