Exynos 1000, procesorul de pe Galaxy S30, ar putea rămâne în urma Snapdragon 875

30.08.2020
Exynos 1000, procesorul de pe Galaxy S30, ar putea rămâne în urma Snapdragon 875

În ultima perioadă, chipset-urile Exynos de la Samsung nu s-au bucurat de o reputație foarte bună. Nu pentru că nu ar fi performante, ci pentru că Samsung nu le folosește pe toate dispozitivele sale. Astfel, pentru că în SUA, Coreea de Sud și China folosește alternative Snapdragon de la Qualcomm, utilizatorii din Europa se simt uneori dezavantajați, pentru că plătesc un preț de multe ori mai mare pentru un produs mai puțin performant decât în alte regiuni. Se pare că această situație va rămâne la fel și în 2021, întrucât procesorul Exynos 1000 nu va schimba foarte multe lucruri față de anii precedenți.

Exynos 1000 de la Samsung, mai puțin performant decât alternativa de la Qualcomm?

Conform „leaker-ului” Ice Universe de pe Twitter, Samsung va lansa anul viitor seria de telefoane Galaxy S30 echipată cu procesor Exynos 1000 la bord. Acesta însă, la fel ca modelul Exynos 990 de anul acesta, nu va putea ține pasul cu performanța Qualcomm Snapdragon 875, următorul model de top al producătorului american. Acesta se va apropia însă de performanța lui, dar nu o va atinge și nici nu o va depăși la niciun capitol (procesor sau GPU).

Se zvonea anterior că în 2021 am putea primi primul procesor Exynos echipat cu un GPU AMD, care în teorie ar putea să depășească performanțele procesoarelor Snapdragon sau chiar Apple în termeni de procesare grafică. Se pare însă că parteneriatul între AMD și Samsung va produce rezultate tangibile pentru clienți abia în 2022. Tot în 2022 este așteptat însă un upgrade major pentru cipurile grafice Adreno de la Qualcomm, așa că rămâne de văzut dacă Samsung va reuși măcar să depășească concurența la acest capitol.

Există însă și o veste bună în toată discuția despre Exynos 1000. Noul procesor Samsung ar putea fi semnificativ mai eficient din punct de vedere al consumului de energie. Fiind realizat pe un proces de fabricație pe 5nm, acesta ar putea măcar să ofere o autonomie similară cu soluția de la Qualcomm.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult