Ce setări trebuie să faci ca să ai valabilă opțiunea Find My iPhone

05.06.2020
Ce setări trebuie să faci ca să ai valabilă opțiunea Find My iPhone

Apple a fost una dintre primele companii care a integrat o funcție de monitorizare a geo-locației pe telefoanelor mobile. Astfel, chiar dacă pierzi telefonul sau dacă acesta este furat, ai șansa să îl găsești folosind funcția Find My iPhone. Aceasta folosește locațiile oferite de modulul GPS, internetul și mai nou conexiuni Wi-Fi și Bluetooth pentru a transmite permanent către serverele iCloud poziția telefonului. Iată cum activezi această funcție dacă nu o ai deja activă.

Cum activezi Find My iPhone

Funcția Find My iPhone este pornită implicit în sistemul de operare iOS. Aceasta se activează atunci când configurezi telefonul prima dată atunci când îl scoți din cutie. Odată ce te-ai autentificat cu contul de iCloud, funcția devine activă și începe să monitorizeze poziția telefonului atunci când este conectat la internet. Atunci când nu este conectat la internet, telefonul comunică în mod criptat cu alte dispozitive Apple din jurul lui. Astfel, acele dispozitive pot transmite datele către serverele iCloud poziția acestuia.

Dacă dintr-un motiv sau altul ați dezactivat funcția Find My iPhone sau a fost dezactivată de altcineva, iată cum o puteți reactiva.

  1. Deschideți aplicația Settings/Configurări
  2. Accesați meniul contului de iCloud (primul din listă)
  3. Accesați meniul „Find My
  4. Apăsați pe secțiunea Find My iPhone
  5. Activați opțiunile Find My iPhone, Enable Offline Finding și Send Last Location

De acum înainte, telefonul va apărea în aplicația Find My de pe iOS și va putea fi găsit și din contul de pe iCloud.com din browser. În cazul în care vă pierdeți telefonul, există acum o șansă în plus să îl găsiți.

Find My iPhone

Ce fac celelalte opțiuni

Find My iPhone este o funcție mai complexă decât pare la prima vedere. Apple oferă utilizatorilor opțiuni multiple pentru a-și proteja dispozitivele. Astfel, poți activa doar Find My iPhone, iar telefonul va apărea pe hartă în aplicația Find My și pe iCloud.com. Dacă telefonul se oprește, acesta va rămâne pe hartă în ultima poziție în care a fost conectat la internet sau avea baterie.

Totuși, pentru un plus de siguranță, opțiunea Send Last Location trimite automat către Apple ultima poziție. În general, telefonul trimite locația din când în când și se actualizează mai rapid atunci când monitorizezi telefonul în timp real. Cu această opțiune activată poți ști sigur unde a fost telefonul ultima dată înainte să se închidă.

În cele din urmă, Enable Offline Finding este o funcție nouă. Aceasta a fost introdusă în iOS 13 și permite dispozitivelor Apple să comunice între ele prin Wi-Fi și Bluetooth fără ca acestea să se „cunoască”. Astfel, dacă cineva folosește un iPhone furat în mod offline, atunci când un telefon, tabletă sau laptop Apple este conectat la internet în proximitatea lui, cele două pot comunica. Dacă acel iPhone este marcat ca „furat” și blocat din iCloud acesta va fi blocat și fără acces la internet.

Ideal ar fi să țineți toate aceste setări active.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult