Foxconn a recrutat 100.000 noi angajaţi. iPhone 6 întră în producţie de luna viitoare!

Foxconn a recrutat 100.000 noi angajaţi. iPhone 6 întră în producţie de luna viitoare!

Pregătit în două variante cu ecran de 4.7” şi 5.5”, iPhone 6 va intra în producţie de masă începând cu luna iulie, ambele versiuni urmând să fie gata la timp pentru marea lansare din această toamnă.

Potrivit unor surse cu legături în rândul partenerilor din China, deşi ambele versiuni iPhone 6 vor fi prezentate în luna septembrie anumite probleme de legate de fabricarea scutului din sticlă cu strat de safir rezervat modelului cu ecran de 5.5” au dat peste cap planurile iniţiale, încât doar modelul cu ecran de 4.7” va fi disponibil de la bun început în stoc suficient.

iPhone 6 - click pentru mai multe imagini

Anticipând cererea foarte mare pentru cele două modele iPhone 6, Apple ar cerut partenerilor OEM să-şi suplimenteze masiv forţa de muncă. Drept urmare, principalul partener Apple responsabil cu fabricarea telefoanelor iPhone ar fi demarat cea mai mare campanie de recrutare din istoria companiei, estimată să aducă fabricilor Foxconn din China peste 100.000 noi angajaţi. Responsabil cu 30% din producţia de telefoane iPhone, Pegatron ar fi răspuns suplimentând cu 30% numărul de angajaţi, după ce o măsură similară a fost luată şi anul trecut pentru producerea modelului iPhone 5C.

Reprezentând mai mult de jumătate din veniturile companiei, gama de telefoane iPhone a generat pentru Apple venituri de 91 miliarde dolari doar în cursul anului trecut, mai mult decât vânzările totale ale companiilor Oracle, Yahoo, Facebook şi Twitter luate împreună! Având în vedere optimismul emanat de Apple, reflectat în creşterea capacităţii de producţie la fabricile partenere, compania din Cupertino aşteaptă ca apetitul utilizatorilor pentru telefoane cu ecrane mari să genereze vânzări record, transformând iPhone 6 în cea mai de succes serie iPhone de până acum.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult