Funcţia DashCharge de pe OnePlus 3 este compatibilă doar cu încărcătorul original

15.06.2016
Funcţia DashCharge de pe OnePlus 3 este compatibilă doar cu încărcătorul original

După câteva luni de anticipare, OnePlus 3 a fost oficial lansat, iar acesta vine echipat cu hardware de top la un preţ cu mult sub cel al concurenţei. Noul smartphone de la OnePlus este echipat cu chipset Snadpragon, însă nu vine cu tehnologia QuickCharge 3.0 de la Qualcomm, deşi dispune de o funcţie de încărcare rapidă. Compania chineză a apelat la soluţia DashCrarge, bazată pe tehnologia VOOC a companiei înfrăţită Oppo, care funcţionează doar cu hardware proprietar.

Acest lucru înseamnă că pentru a beneficia de încărcare rapidă, OnePlus 3 trebuie încărcat exclusiv cu încărcătorul de priză din pachet, sau unul cumpărat direct de pe magazinul OnePlus. Pentru încărcare de la USB sau alte alimentatoare, funcţia DashCharge nu funcţionează. Oppo a integrat această tehnologie direct în încărcător, putând fi folosit orice cablu USB pentru a încărca rapid orice dispozitiv compatibil. Tehnologia VOOC încarcă telefonul rapid controlând inteligent fluxul de energie şi vine la pachet cu un sistem de răcire suplimentar, care să protejeze dispozitivul.

Oppo şi OnePlus sunt producători de smartphone-uri care aparţin aceleiaşi companii mari, deci nu este ieşit din comun să vedem un astfel de parteneriat între ele. Singurul dezavantaj în această situaţie este faptul că doar OnePlus produce încărcătoarele compatibile cu tehnologia DashCharge/VOOC, deci dacă cel original din cutie este pierdut sau deteriorat, va trebui comandat din nou online de pe magazinul companiei. Cei care pot trăi şi fără încărcare rapidă pot alternativ să apeleze la orice alt încărcător în această situaţie.

Citeşte şi OnePlus 3, anunţat oficial – clip de prezentare şi specificaţii complete

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult