Funcționalitatea always-on display ar putea ajunge pe următoarea generație iPhone

19.07.2021
Funcționalitatea always-on display ar putea ajunge pe următoarea generație iPhone

iPhone 13 ar putea fi prima generație iPhone cu suport always-on display, la mulți ani după ce această dotare a debutat pe dispozitivele cu sistem Android.

În fiecare an, Apple „uimește” pe aproape nimeni adăugând noii generații iPhone cel puțin una dintre dotările deja comune în tabăra rivală, Android. Anul acesta, fanii iPhone vor primi funcționalitatea always-on display, utilă pentru afișarea de mesajelor de notificare și alte informații utile, pe ecranul aparent „stins”.

Interesant este că Apple oferă deja această dotare, însă doar pe dispozitivele Apple Watch, constrâns de limitările specifice acestui tip de dispozitiv, mult prea compact pentru a putea găzdui un acumulator suficient de generos.

Profitând de o nouă generație de ecrane, mai eficiente în privința consumului de energie, Apple pare că va aduce funcționalitatea always-on display și pe telefoanele din generația iPhone 13.

Specifică ecranelor cu tehnologie OLED, funcționalitatea always-on display permite afișarea de informații esențiale, în mod alb-negru, fără a crește prea mult consumul bateriei. Spre exemplu, poate fi afișată  ora exactă și nivelul de încărcare a bateriei, mesaje de notificare și alte detalii care nu implică folosirea de elemente grafice sofisticate.

Însă potrivit zvonurilor, noul ecran OLED cu tehnologie LTPO nu este singurul aspect care face posibilă funcționalitatea always-on display pe telefoanele iPhone 13, Apple crescând și capacitatea bateriei, profitând de noi tehnologii care evită compromisul unei carcase mai voluminoase.

Astfel, telefoanele iPhone 13 echipate cu ecran LTPO vor putea folosi rata de refresh la 120Hz cu impact minim asupra bateriei, timpul de împrospătare a imaginii coborând în mod automat la cea mai mică valoare necesară pentru tipul de conținut afișat. În mod evident, pentru funcționalitatea always-on display va fi selectată cea mai mică rată  de refresh suportată (ex. 1Hz), consumul bateriei cu iluminarea parțială a ecranului OLED fiind deja la un nivel foarte redus.

În timp ce nevoia fanilor pentru această dotare nu este bine documentată, autonomia deseori mediocră a bateriei iPhone este un subiect destul de des discutat, pe care Apple pare că îl va ameliora odată cu seria iPhone 13.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult