Galaxy A01 Core, cel mai ieftin telefon Samsung, apare în imagini de prezentare

26.06.2020
Galaxy A01 Core, cel mai ieftin telefon Samsung, apare în imagini de prezentare

Adresat piețelor emergente, Galaxy A01 Core va avea debutul oficial peste foarte puțin timp, fanii Samsung cu buget de aproximativ 100 dolari primind un smartphone cu design clasic, dar atrăgător.

Nu se întâmplă prea des să auzim de noi modele smartphone echipate cu o singură cameră foto la partea din spate, tendința fiind de a livra măcar o un sistem dual-camera, oricât de slab performant și inutilizabil ar fi cel de-al doilea senzor. Cu toate acestea, Samsung preferă să lanseze un telefon „cinstit”, cu design simplu și performanțe optimizate prin alegerea unei versiuni de Android adecvată unui produs de buget.

Ce oferă Galaxy A01 Core

Apărut în randări neoficiale, Galaxy A01 Core se prezintă cu un finisaj din policarbonat care imită fibra de carbon, cumpărătorii având de ales între versiunile de culoare roșie și albastru, posibil, mai multe opțiuni după anunțul oficial de lansare.

Cât se poate de clasic, designul păstrează rame verticale destul de proeminente și benzi orizontale simetrice, cea de sus adăpostind camera frontală. Chiar dacă sursa citată nu precizează asta în mod expres, putem presupune că ecranul cu rezoluție HD este acoperit cu sticlă minerală, rezistența efectivă la zgârieturi urmând să fie probată ulterior.

Samsung Galaxy A01 pare că va veni echipat cu un chipset MediaTek din seria MT6739WW, ajutat cu doar 1GB memorie RAM. Însă configurația nu ar trebui să pune probleme versiunii de Android 10 Go livrată de producător, atât timp cât și selectate de utilizator sunt instalate tot în ediție ”GO”, optimizată pentru dispozitive cu resurse limitate de memorie.

Apărut în catalogul autorității de reglementare Wi-Fi Alliance cu numele de cod SM-A013F și SM-A013F_DS, Galaxy A01 pare că va avea și o versiune dual-SIM. Din păcate, telefonul va suporta conectarea la rețele wireless doar folosind standardul Wi-Fi N, ceea ce înseamnă că vitezele de transfer nu pot fi cu mult mai ridicate decât cele obținute prin conexiunea 4G.

Unde se lansează

Din păcate, pentru lista țărilor de unde Galaxy A01 va putea fi comandat va trebui să așteptăm anunțul oficial de lansare pregătit de Samsung.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult