Galaxy A51 şi Galaxy A71: noile modele mid-range de la Samsung pentru anul 2020

13.12.2019
Galaxy A51 şi Galaxy A71: noile modele mid-range de la Samsung pentru anul 2020

Samsung a anunţat primele două modele din seria Galaxy A 2020, care pare să dea startul şi unei noi filosofii de design pentru smartphone-urile companiei din următorul an. Variantele Galaxy A51 şi Galaxy A71 sunt echipate cu sisteme de camere cu patru senzori, ecrane Infinity-O perforate central, şi promit ecran, baterie şi camere performante. Aceste dispozitive par să fie orientate către tineri, care au nevoie de dispozitive accesibile, cu design modern şi care să poată să ofere toate funcţiile online şi multimedia pe care aceştia le aşteaptă.

Samsung Galaxy A51: probabil best-buy-ul Samsung în 2020

Seria Galaxy A5 s-a dovedit a fi cea mai de succes pentru Samsung în ultimii câţiva ani, iar modelul A51 urmează reţeta variantelor precedente. Acesta a fost anunţat în Vietnam zilele trecute şi pare să ofere tot ceea ce ai avea nevoie de la un smartphone mid-range.

Acesta vine echipat cu un ecran de 6,5” cu rezoluţie Full HD+ cu panou Super AMOLED, perforat central în partea de sus, similar cu modelele Galaxy Note10, lansate în luna august. De asemenea, telefonul beneficiază de un chipset Exynos 9611, un model octa-core la 2,3 GHz, 6 GB memorie RAM, 128 GB stocare internă şi posibilitatea de a adăuga carduri microSD de până la 1TB.

Fiind un model mai ieftin din gama Samsung, acesta este construit din materiale mai puţin „premium”. Pe partea din faţă, ecranul este protejat de sticlă Gorilla Glass 3, în timp ce spatele este realizat din plastic. Acesta nu este obligatoriu un lucru rău, telefonul putând fi astfel mai rezistent la şocuri, spatele fiind mai greu de spart.

La capitolul camere foto, Samsung foloseşte un sistem de patru camere cu senzori de mai multe dimensiuni şi rezoluţii: 48 MP f/2.0 pentru camera principală, 12 MP f/2.2 ultra-wide, 5 MP f/2.4 macro şi 5 MP f/2.2 pentru calcularea adâncimii. Pe partea din faţă, telefonul integrează un senzor de 32 MP f/2.2. Totuşi, când vine vorba despre filmare, Samsung Galaxy A51 oferă doar rezoluţie Full HD la 30 de cadre pe secundă.

Acest model are însă alte avantaje faţă de modele din aceeaşi gamă de preţ. În primul rând, vine cu un acumulator de 4.000 mAh cu încărcare rapidă la 15W, integrează NFC, WiFi 802.11ac şi include un senzor de amprentă optic sub display, ceva ce rareori găsim pe smartphone-uri mid-range.

Galaxy A51 se lansează în Vietnam pe 27 decembrie, la un preţ echivalent cu 350 de dolari americani.

Samsung Galaxy A71: cameră de 64 megapixeli şi încărcare mai rapidă

Galaxy A71 este astfel un fel de „frate mai mare” al lui Galaxy A51. Samsung a decis să folosească acelaşi tip de construcţie din plastic şi pentru acest model, însă a crescut puţin dimensiunile şi puterea de procesare.

A71 este echipat cu un panou Super AMOLED de 6,7” tot cu rezoluţie Full HD+, cu un chipset Snapdragon 730 de la Qualcomm la 2,2 GHz şi vine în două configuraţii: cu 6 sau 8 GB RAM şi 128 GB stocare. Fiind un smartphone mai mare, acesta a primit şi o baterie cu capacitate mai generoasă: 4.500 mAh cu încărcare rapidă la 25W.

Nu în ultimul rând, camera foto a primit un upgrade.În timp ce senzorii ultra-wide, macro şi de adâncime sunt aceiaşi, camera principală beneficiază de un senzor de 64 megapixeli cu obiectiv cu diafragmă f/1.8 pentru performanţă mai bună în lumină slabă. Acest model oferă şi filmare în rezoluţie 4K la 30 de cadre pe secundă, cât şi filmare în slow-motion la 240 de cadre pe secundă.

Galaxy A71 nu are încă un preţ oficial, însă este posibil ca acesta să fie doar puţin mai scump decât Galaxy A51, undeva în jurul a 400 de dolari/euro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult