Galaxy A52 – specificații și prețul de lansare

11.02.2021
Galaxy A52 - specificații și prețul de lansare

Pregătit pentru lansare în martie, Galaxy A52 promite să fie unul dintre cele mai bine vândute telefoane Samsung în 2021.

Noul model Galaxy A este de ceva timp subiect de speculații la bursa zvonurilor, însă detaliile exacte s-au lăsat așteptate, până acum.

Samsung Galaxy A52 urmează să fie lansat inițial pentru piața din China și, în scurt timp, pentru piețele globale. Telefonul este pregătit alături de o variantă mai bine dotată, Galaxy A72, ambele dispunând de ecrane cu rată de refresh la 90Hz, oferind un bun compromis între soluțiile premium la 120Hz și produsele din vechia generație cu ecrane la 60Hz. Totuși, chipsetul folosit – Snapdragon 750G – lasă o portiță pentru folosirea unui ecran de 120Hz, suportat oricum de hardware-ul telefonului. Merită menționat că telefoanele bazate pe soluția mai rapidă, Snapdragon 765G, nu reușesc pre bine să susțină viteze de 90-120 fps în jocurile de Android, astfel că alegerea unui ecran mai rapid de 90Hz ar fi oricum o decizie luată strict din considerente de marketing.

Samsung Galaxy A52 este așteptat cu un ecran OLED de 6.5 inch. În funcție de buget, configurația ar putea dispune de 6GB sau 8GB memorie RAM și 128/256GB stocare internă. Acumulatorul de 4500 mAh nu este foarte mare, după standardele actuale, însă prezența tehnologiei Quick Charge și un adaptor AC de 25W în pachetul cu accesorii vine să amelioreze problema încărcării mai dese a telefonului.

Galaxy A52

Capabilitățile foto sunt date de o cameră principală de 64MP, secondată de o cameră ultra-wide de 12MP, cameră macro de 5MP și senzor DoF de 5MP pentru aplicarea efectelor de profunzime în pozele tip portret. Camera frontală este un model de 32MP, mai mult decât suficient pentru poze de aproape.

Cât despre prețul de lansare, zvonurile indică suma de 400 dolari, valabilă în ofertele magazinelor din Vietnam. Cu siguranță, prețul european va fi unul în euro și ceva mai mare.

Samsung pregătește Galaxy A52 în versiuni de culoare albastru, lavandă, alb și negru. Va exista și o variantă Galaxy A52 5G, motorizată de chipsetul Snapdragon 750G, la preșul de 475 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult