Galaxy Enhance-X, aplicația care îmbunătățește aspectul pozelor folosind AI, funcționează acum și cu Galaxy S23

24.04.2023
Galaxy Enhance-X, aplicația care îmbunătățește aspectul pozelor folosind AI, funcționează acum și cu Galaxy S23

Disponibilă posesorilor de telefoane Galaxy S22 și S23, aplicația Galaxy Enhance-X folosește algoritmi de inteligență artificială pentru a adăuga efecte HDR și spori claritatea pozelor deja salvate în memoria telefonului.

Disponibilă prin Galaxy Store, Galaxy Enhance-X a debutat ca o exclusivitate pentru posesorii de telefoane Samsung S22, livrând dintr-o interfață simplu de folosit câteva filtre deosebit de puternice, precum HDR, Brighten, Sharpen și Fix Blur. Totodată, folosirea butonului More permite accesarea unei liste în care găsim opțiunile Fix Moire, Remove Reflection, Portrait și Beauty.

Printre capabilitățile filtrelor accelerate de co-procesorul NPU (neural processing unit) al telefoanelor Samsung se mai numără și funcția upscale, capabilă să convertească pozele low-res în imagini mai clare. Un alt ajutor este și Fix Moire, un filtru responsabil cu optimizarea pozelor obținute după ecranul televizorului.

Necaracteristic față tiparul obișnuit cu care Samsung își optimizează cu prioritate aplicațiile pentru dispozitivele nou lansate, Galaxy Enhance-X nu a primit compatibilitate cu hardware-ul Galaxy S23 decât la aproape trei luni după lansarea telefonului. Cei care dețin un exemplar S23 pot vizita Galaxy Store pentru instalarea primei versiuni beta compatibilă cu telefoanele lor.

Merită precizat că aplicația Galaxy Enhance-X nu este singura opțiune pentru retușarea rapidă a pozelor, existând și alte soluții precum Snapseed de la Google, Adobe Lightroom și Picsart. De asemenea, Samsung mai oferă și Expert RAW, o aplicație avansată pentru captură imagine, disponibilă posesorilor de telefoane Galaxy S, Note și Fold.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult