Galaxy Fold, telefonul pliabil de la Samsung, a fost anunţat. Specificaţii, preţ şi data de lansare. UPDATE

20.02.2019
Galaxy Fold, telefonul pliabil de la Samsung, a fost anunţat. Specificaţii, preţ şi data de lansare. UPDATE

UPDATE 21:05: Samsung a deschis evenimentul UNPACKED cu anunţul lui Galaxy Fold, Telefonul sau pliabil cu două ecrane. Cel interior oferă o diagonala de 7,3″, iar cel exterior 4,6″. Designul este cel din fotografiile de mai jos. 

Preţul pentru Europa este de 2.000 euro, iar data de lansare este stabilită pentru 3 mai. 

ORIGINAL: Doar câteva ore ne separă de evenimentul de lansare Galaxy S10, unde sunt aşteptate cel puţin trei smartphone-uri din noua gamă de dispozitive, cât şi un smartphone pliabil. Samsung nu a confirmat în mod oficial detalii despre telefonul său cu ecran Infninity-Flex, însă campania de teasing din ultima perioadă şi mesajul „The Future Unfolded” (viitorul desfăcut) sugerează că vom primi cel puţin o privire mai detaliată asupra telefonului, spre diferenţă de momentul scurt de anul trecut, când acesta a fost prezentat fugitiv.

Noi imagini cu telefonul Samsung pliabil au apărut online, cât şi detalii despre numele său oficial. Conform contului de Twitter operat de Evan Blass, @evleaks, acesta se va numi simplu Galaxy Fold. Acest nume a mai fost zvonit în trecut, deci nu avem parte de o supriză foarte mare din acest punct de vedere.

Din noile imagini putem însă extrage câteva informaţii noi, dacă se dovedeşte că acesta va fi cu adevărat design-ul final al telefonului. În primul rând, ecranul pliabil Infinity-Flex nu pare a fi „complet”, ci decupat într-o parte. Colţul din stânga-sus lipseşte complet, aici fiind poziţionat un sistem dual-camera, în ceea ce pare a fi un soi de „notch”. Am mai văzut un notch asemănător în trecut în cazul unui Galaxy S10 prototip, care avea colţul din dreapta sus decupat. Acesta s-a dovedit a fi un simplu test pentru interfaţa One UI, versiunea finală fiind echipată cu ecran perforat Infinity-O.

Astfel, Galaxy Fold, ar putea fi atât primul telefon cu ecran pliabil Infinity-Flex, cât şi primul telefon pliabil cu ecran perforat la interior.

În partea de jos a telefonului pot fi observate o grilă pentru difuzor şi un port USB Type-C, cât şi balamaua care va face posibilă plierea telefonului într-un dispozitiv mai compact. Nu ştim însă dacă acesta va avea sau nu un ecran exterior, asemeni prototipului prezentat în noiembrie pe scena din San Francisco.

Specificaţiile hardware zvonite în trecut rămân momentan neschimbate, până la anunţul oficial. Astfel, ne putem aştepta la o configuraţie cu un chipset Exynos 9820 şi până la 12 GB RAM şi 1 TB stocare, asemeni configuraţiei de top zvonită pentru Galaxy S10+. Alte informaţii fac referire la un display exterior de 4,8”, un panou interior cu diagonală de 7,3” atunci când este deschis şi un acumulator de 4.400 mAh.

Vom afla mai multe în această seară, începând cu ora 21:00, când Samsung va da startul evenimentului de prezentare Unpacked, care are loc simultan în San Francisco şi în Londra.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult