Galaxy J5 şi J7: primele smartphone-uri cu blitz frontal de la Samsung

19.06.2015
Galaxy J5 şi J7: primele smartphone-uri cu blitz frontal de la Samsung

Telefoanele cu blitz pentru camera din faţă nu sunt un concept atât de nou, multe companii realizând astfel de dispozitive deja de ani buni. Samsung abia acum se alătură categoriei „selfie phone” cu noile Galaxy J5 şi Galaxy J7, două dispozitive mid-range care vor fi lansate în curând în China. Evident, preţul este pe măsura dotărilor, singurul diferenţiator faţă de alte modele cu performanţe apropiate fiind LED-ul extra de deasupra display-ului.

Samsung Galaxy J7

Galaxy J5 este mezinul seriei de smartphone-uri cu flash frontal, acesta integrând hardware mai modest şi un display de dimensiuni mai mici. Acesta este construit în jurul unui display de 5” cu rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli) şi a unui procesor quad-core Snapdragon 410 de la Qualcomm. Acumulatorul de 2.600 mAh ar trebui să fie de ajuns pentru a rezista întreaga zi, chiar şi cu o conexiune de date LTE pornită.  

J7 în schimb ţinteşte puţin mai sus, însă nu cu mult. Deşi display-ul său este ma mare, măsurând 5,5” în diagonală, rezoluţia sa este tot HD. Procesorul însă va oferi o diferenţă semnificativă de performanţă, Samsung optând pentru octa-core-ul Snapdragon 615 pentru acest model. Desigur, display-ul mai mare necesită mai multă energie, aşa că a fost integrat un acumulator de 3.000 mAh.

Samsung Galaxy J5

Ambele modele includ în schimb camere foto identice. Pe partea din faţă, alături de blitz se găseşte un senzor de 5 megapixeli, în timp ce pe partea din spate a fost integrată o cameră de 13 megapixeli cu obiectiv luminos (f/1.9).  Ambele integrează 1,5 GB memorie RAM, 16 GB memorie internă, lăcaşuri pentru carduri microSD, oferă capabilităţi dual-SIM şi vin cu Android 5.1 preinstalat.

Cele două smartphone-uri vor fi lansate în China în trei variante de culoare, alb, negru şi auriu, la preţuri atractive. Galaxy J5 va costa echivalentul a 225 de dolari americani, în itmp ce Galaxy J7 va costa aproximativ 290 de dolari.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult