Galaxy M20 ar putea fi răspunsul Samsung la seriile Huawei „Lite”, cu display cu notch şi baterie mare

19.12.2018
Galaxy M20 ar putea fi răspunsul Samsung la seriile Huawei „Lite”, cu display cu notch şi baterie mare

Tot auzim zvonuri despre modelul Galaxy M20 de la Samsung, modelul care promite să schimbe complet oferta mid-range a companiei, însă până acum nu ştiam prea multe despre el. Se pare însă că avem primele schiţe neoficiale cu design-ul, acesta putând fi primul telefon cu „notch” de la Samsung, cât şi primele detalii despre hardware-ul său intern, care dezvăluie şi strategia pe care producătorul sud coreean vrea să o abordeze pe acest segment de piaţă.

Samsung Galaxy M20 ar putea fi primul smartphone al companiei lansat în afara Chinei echipat cu un ecran LCD şi totodată primul cu un decupaj în partea de sus, ceva ce compania pare să numească ecran „Infinity-U”. Acesta ar putea să măsoare 6” în diagonală şi să ofere o rezoluţie Full HD+, asemeni altor dispozitive mid-range de pe piaţă. Rama din jurul ecranului ar putea fi foarte subţire, doar în partea de jos fiind evident un spaţiu negru mai pronunţat.

La interior, telefonul va integra un chipset Exynos 7885 produs de Samsung, modelul său mid-range, cu 3 GB memorie RAM şi acumulator de 5.000 mAh, cel mai mare de pe orice smartphone Samsung lansat până acum. Nu în ultimul rând, la capitolul foto, camera principală beneficiază de doi senzori (13 + 5 MP), iar pe faţă, ascuns în notch va fi un senzor de 8 megapixeli. Nu este clar ce funcţionalitatea oferă cel de-al doilea senzor al camerie de pe spate, dacă este unul de zoom, unul pentru fotografii supraangulare sau un banal senzore de adâncime.

Telefonul este programat să apară în viitorul apropiat în Marea Britanie, Germania, Franţa, Polonia şi regiunea Scandinavă, cel mai probabil la un preţ mai mic decât cel al altor dispozitive mid-range produse de Samsung în ultima perioadă. Având în vedere că nu avem nici camere lăudate drept super avansate, nici mult RAM, nici display AMOLED şi avem de a face cu un dispozitiv cu baterie mare, Galaxy M20 ar putea fi un concurent pentru segmentul de piaţă dominat de ceva vreme de seriile „Lite” de la Huawei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult