Galaxy Note 10 Lite primeşte conectivitate Bluetooth 5.1 şi o funcţie nouă

17.12.2019
Galaxy Note 10 Lite primeşte conectivitate Bluetooth 5.1 şi o funcţie nouă

Deşi zvonurile spuneau că Samsung va pensiona anul acesta brandul Galaxy Note, preferând să încorporeze funcţionalitatea acestuia în dispozitivele din seria Galaxy S, realitatea a dovedit contrariul, oferta de telefoane Galaxy Note 10 urmând să fie chiar diversificată.

Astfel, la începutul anului viitor vom face cunoştinţă cu Galaxy Note 10 Lite, un phablet ceva mai ieftin şi în unele privinţe superior modelului Note 10 deja lansat.

Pe lângă desingul îmbunătăţit, principalul atu pentru Galaxy Note 10 a fost modul în care accesoriul S Pen putea fi folosit pentru a controla prin gesturi anumite aspecte ale telefonului, lovindu-l sau fluturându-l în faţa ecranului. Pentru scopul propus, Samsung a apelat la o combinaţie de senzori de mişcare şi particularităţi ale tehnologiei Bluetooth. Din păcate, limitările acestor tehnologii fac rezultatul mai puţin impresionant decât pe hârtie. De exemplu, gesturile făcute în aer trebuie să fie suficient de mari pentru ca senzorii să înregistreze măcar mişcarea, ceea ce poate fi destul de frustrant atunci când vrei să aplici comenzi simple. În plus, accesoriul S Pen nu poate funcţiona chiar ca o telecomandă, tehnologia Bluetooth permiţând detectarea locaţiei doar într-o rază foarte mică. Este posibil ca Galaxy Note 10 Lite să poată remedia aceste limitări profitând de specificaţiile Bluetooth 5.1, adăugând în plus şi o funcţie mai eficientă pentru recuperarea accesoriului S Pen rătăcit în raza conexiunii bluetooth.

Introdus la începutul acestui an, standardul Bluetooth 5.1 îmbunătăţeşte detectarea locaţiei, comenzile aplicate prin gesturi funcţionând, teoretic, de la distanţe mai mari.

Împreună preţul mai accesibil, funcţionalitatea îmbunătăţită ar putea face din Galaxy Note 10 Lite o alegere mai interesantă pentru consumatorii care au ezitat până acum să comande modelul premium. Din păcate, se pare că Galaxy Note 10 Lite nu este gata pentru lansare de sărbători, rămânând o opţiune viabilă doar pentru cei care nu şi-au epuizat cu totul bugetul de cumpărături înainte de noul an.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult