Galaxy Note10+ are cel mai bun display produs vreodată pentru un smartphone

13.08.2019
Galaxy Note10+ are cel mai bun display produs vreodată pentru un smartphone

Două rezultate sunt foarte aşteptate imediat după lansarea unui nou smartphone de top de la Samsung, Huawei şi Apple: scorul DxOMark şi rezultatele testelor DisplayMate. În cazul lui Galaxy Note10+, deja Samsung a „furat” primul loc în topul camerelor foto şi video de smartphone, iar acum avem de a face cu rezultatele testelor de display, care este din nou „cel mai performant model” integrat vreodată într-un smartphone.

DisplayMate a supus Galaxy Note10+ testelor sale obişnuite, iar rezultatele au ieşit chiar şi din tiparele Samsung, care obişnuieşte să îmbunătăţească semnificativ tehnologia sa OLED de la o generaţie la alta. Ecranul de 6,8”  de pe Galaxy Note10+ a reuşit să doboare nu mai puţin de 12 recorduri de performanţă în testele DisplayMate, mai multe decât a reuşit Galaxy S10+ la începutul anului, care era de asemenea cel mai bun model OLED testat până la acel moment.

Note10+  are un display care afişează culori cu o acurateţe imposibil de distins de realitate, cel mai bun contrast, cele mai mici schimbări de culoare în utilizare, cele mai mici schimbări în contrast, cea mai mică diferenţă de luminozitate pe suprafaţa ecranului, cea mai înaltă luminozitate înregistrată pe un smartphone (1.308 nits peak/793 nits pe întreaga suprafaţă), cel mai înalt gamut de culoare, cea mai mică reflexie a luminii, cel mai înalt contrast în lumină ambinentală, cea mai mică variaţie a luminozităţii privit dintr-un unghi (24% la 30 de grade) şi cea mai mare rezoluţie vizivilă pe un ecran mobil (3.040 x 1.440 pixeli).

Va fi greu pentru o altă companie să vină pe piaţă cu un display mai performant în viitorul apropiat. Probabil că Apple va folosi tot o versiune similară de panouri OLED Samsung pentru generaţia iPhone 11, însă în general versiunile livrate către Apple sunt realizate în alţi parametri, stabiliţi de client, care nu reuşeşc întotdeauna să întreacă modelele de pe telefoanele Galaxy.

Desigur, un smartphone cu ecran de 6,8” nu este tocmai potrivit pentru oricine, iar modelul de 6,3” nu va fi la fel de performant. Dacă este totuşi comparabil chiar şi cu cel de pe generaţia S10, ar trebui să ofere o expreienţă mai mult decât satisfăcătoare, în utilizare, diferenţele între display-uri fiind neglijabile. Singurul lucru care ar putea fi observat ar putea fi rezoluţia Full HD+ de pe Note10 faţă de cea QHD+ de pe Note10+.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult